Utcai sport bemutató Környén

 
Egyáltalán nem fogadták kegyeikbe a Vöröskereszt környei alapszervezete tagjainak elképzelését az égiek, hiszen a rendezvény napján olyan felhőszakadás érkezett, hogy el kellett halasztani, ezen a hétvégén pedig már pénteken tudható volt: a szombati, eredetileg szabadtérre tervezett program „beszorul” a Művelődési Házba. (2016.07.17)

Az FBI Street Generation bemutatója

 

Az éppen nyári karbantartásra előkészített és szó szerint „lecsupaszított” színpadon már javában készült a bemutatóra a komáromi FBI Street Generation, akiknek kifejezetten „bejött” az utcai hatást keltő környezet.

 

Buzás Tamás, az egyik alapító, előadásuk során többször hangsúlyozta, hogy otthon senki se próbálkozzon a koreográfiák, ugrások lemásolásával, de a látottak alapján vélhetően ez meg sem fordult a nézők fejében.

 

Az utcai sportokról általában még most is sokan csupán annyit tudnak, hogy a „fiatalok” össze-vissza ugrálnak, táncolnak, felmásznak olyan helyekre, ahová nem lenne szabad. No meg a „vad” kerékpárosok és fékezhetetlen gördeszkások jutnak az emberek eszébe, akik éppen egy padról ugratnak a járdára, „a frászt hozva ezzel a rendes járókelőkre”.



A hajmeresztő előadás során az is elhangzott, hogy az utcai sportok lényege nem az öncélú ugrándozás, s akiknek az utcai sport a szenvedélye, nem „arra utaznak”, hogy bárkit is megrémítsenek. A parkour, BMX, dirt break tánc, flatland, triál szavak a legtöbb embernek nem mondanak semmit, pedig gyönyörű utcai sportok – hát ezekből kaptak ízelítőt az „Együtt Egymásért” program résztvevői, akik vastapsukkal azt üzenték az elköszönő FBI Street Generations számára, hogy Környén is sikerrel népszerűsítették a most még meglehetősen mostoha sorsú utcai sportokat.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió