Több mint kétszázan az 5próbán

 
Ideális időben, futásban, kerékpározásban és gyaloglásban rendezte meg a Magyar Olimpiai Bizottság az 5próba Rióba eseménysorozat második kiemelt fordulóját. (2015.10.05.)

Az Öreg-tó partján az impozáns Új Kajakház és Ökoturisztikai Központ volt a versenyközpont, rajt és a cél helyszíne.

A próbázók 7 vagy 20 kilométeres gyaloglásban, 7 vagy 21 kilométeres futásban illetve 21 vagy 56 kilométer kerékpározásban, továbbá a Mini 5próba számaiban gyűjthették a pontokat, melyekkel a sorozat végén fődíjként akár Rióba is kijuthatnak a szerencsések.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Beró Henrietta, Tata alpolgármestere kiemelte: a város büszke arra, hogy bekapcsolódhatott az 5próba Rióba rendszerébe, és a jövőben is szívesen látják a próbázókat.

Nem sokan hittek abban, hogy Tata felülmúlja az első, a Velencei-tavi forduló 200 fős nevezését. Igaz, Tompa Andor, a város sportreferense, az egyik főszervező reggel 10 óra körül elégedetten ismertette, hogy már százan regisztráltak. Az eseménnyel egy napon és azonos helyszínen volt a gyaloglók IVV-túrája (egyben világ gyalogló napi túra), amelyen több mint háromszázan vettek részt. Amikor a derék gyaloglók teljesítették a 7, 14 vagy éppen 20 kilométeres távot, jöhetett az újabb kihívás. Horváth Zoltán az esemény főszervezője örömmel konstatálta, hogy 111 természetjáró is nevezett közülük az 5próbára, így aztán összesen 210-en vettek részt az eseményen.

Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója az esemény kapcsán elmondta, a MOB mintegy ernyőt tartva szeretné a teljes szabadidősport-társadalmat megszólítani, lehetőséget kínálva a mozgalomba való integrálódáshoz. Cél, hogy minél több embert megmozgassanak. Mindez szép, ám a regisztrációs díj (5000 forint fejenként) sok embert visszatart a részvételtől.

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió