NSSZ: Új irányok 2010-ben

 
 Növelné befolyását, erősítené integráló szerepét és a sport köré gyűjtené a gazdasági élet szereplőit a Nemzeti Sportszövetség. (2010.02.02.)
 Növelné befolyását, erősítené integráló szerepét és a sport köré gyűjtené a gazdasági élet szereplőit a Nemzeti Sportszövetség. (2010.02.02.)
 
2010-től jelentős változásokat vár a sportéletben az NSSZ elnöke, aki a 75 sportágat képviselő szervezetben is új irányokat szabott. - 2009-ben elkészítettük azt a stratégiát, melynek mentén tovább szeretnénk dolgozni a 2010-es esztendőben – jelentette ki évindító interjújában Dr. Gémesi György. – Ennek egyik eleme a továbbképzés fejlesztése, a Testnevelési Egyetemmel közösen, például bizonyos nem olimpiai sportágak edzőképzésében.
 
Fontos a gazdasági kapcsolatrendszer építése, ezért indult útjára a sportgazdasági VIP-fórumsorozat, erre igyekeztünk minél több gazdasági erőteret felfűzni. Fontos a meglévő szponzoroknak köszönetet mondani, másrészt bővíteni a támogatók körét. A folyamat harmadik része a szövetségekkel való kapcsolattartás, a sportágakért dolgozók munkájának megkönnyítése, működési költségeinek csökkentése, például a közös pályázatfigyelés révén, hiszen az Európai Unió a Lisszaboni Szerződésben deklarálta a sport kiemelt támogatását.
 
A Nemzeti Sportszövetség az elmúlt időszakban több együttműködési megállapodást írt alá az integráció, az összefogás jegyében, és az NSSZ elnöke kijelentette: további megállapodások várhatók például a Sportegyesületek Országos Szövetségével, a Szabadidősport Szövetséggel, és élő a kapcsolat a legnagyobb partnerrel, a Magyar Olimpiai Bizottsággal is.
 
- Az NSSZ arra törekszik, hogy növelje befolyását és lobbierejét, ennek érdekében racionalizálja működését, hatékonyabbá teszi kommunikációját, megerősíti arculatát – mondta Dr. Gémesi György. – A többi szervezettel összefogva próbált hatást gyakorolni már a költségvetési vita során is a döntéshozókra a sport érdekében. Ez nem volt hatástalan, mert kb. 400 millió forint többletforrást sikerült a sportnak kiharcolni. A sport Magyarország egyik húzó ágazata, mégis folyamatos financiális problémákkal küszködik, pedig 1-2 milliárd forintból csodát lehetne tenni, mivel hihetetlen szakmai felkészültség és elszántság tapasztalható sportélet szereplői részéről, hogy eredményesek legyünk.
 
Az NSSZ elnöke, aki egyben az Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta: az önkormányzatok jelenleg 20 milliárd forintot költenek sportra, szemben a kormány 4 milliárdjával, melyet a működési költségek fedezésére szán, az önkormányzatok számára azonban ez nem kötelező feladat, és a nehéz helyzet miatt félő, hogy a legtöbben ezen lesznek kénytelenek spórolni. – A megoldást nem abban látjuk, hogy az új kormány majd egy hatalmas pénzestáskával érkezik. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke azonban nemrég kijelentette: a sport stratégiai ágazat lesz, erre pedig a gazdasági élet szereplői is odafigyelnek, mert számukra is hozadékai lehetnek egy ilyen célnak. Az ország versenyképessége szempontjából is fontos, hogy az emberek fizikális és mentális állapota javuljon, ebben pedig segít a sport – hívta fel a figyelmet az NSSZ első embere.
 
A Nemzeti Sportszövetség számára a 2017-es budapesti-gödöllői Világjátékok pályázatának összeállítása is az idei év kihívása lesz. Dr. Gémesi György ennek kapcsán elmondta: a Magyar Kormány, a Fővárosi Önkormányzat és a sportélet szereplői is támogatják a kezdeményezést. A sportvezető szerint a Világjátékok jóval kisebb költséggel jár, mint az ötkarikás játékok, meglévő létesítményekre épül. Az olimpián kívüli sportágak közös sporteseményének rendezéséért folyó versenyfutás áprilisban kezdődik.
 
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió