McDonald’s Kihívás Napja

 
 2010-ben ismét megrendezik az ország legnagyobb lakossági sportjátékát, a McDonald’s Kihívás Napját. Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban a világon, idén – hazánkkal együtt – 50 ország városai, falvai vesznek majd részt.
2010-ben ismét megrendezik az ország legnagyobb lakossági sportjátékát, a McDonald’s Kihívás Napját. Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban a világon, idén – hazánkkal együtt – 50 ország városai, falvai vesznek majd részt. (2010.03.19.)
 
A helyi lakosság közérzetéért tenni akaró emberek munkájában gyakori, hogy a mégoly elkötelezetten és lelkiismeretesen végzett tengernyi munkájuk ellenére is gyakran elégedetlenek az emberek. Ezért szükség van olyan hangulatjavító eseményekre, amelyeken a lakosság feloldódást találhat. Amennyiben erre a
célra ráadásul olyan eseményt találunk, ahol az esemény jellegénél fogva a lakosság és saját elöljáróságuk közös célokért közösen tehetnek, akkor érdemi közeledés jöhet létre a térség néhány települése, vagy akár valamennyi lakója között.
Ilyen eseményt ajánlunk most a tisztelt figyelmébe, nevezetesen a McDonald’s Kihívás Napját.
Örömünkre szolgál, hogy 2010-ben ismét megrendezhetjük az ország legnagyobb lakossági sportjátékát, a McDonald’s Kihívás Napját. Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban a világon, idén – hazánkkal együtt – 50 ország városai, falvai vesznek majd részt.
Ebben az évben ünnepeljük a hazai rendezés 20. évfordulóját. Ezért külön is szeretnénk emlékezetessé tenni az idei eseményt. 2010. a Szegénység és a Társadalmi Kirekesztettség Elleni Küzdelem Európai Éve. Ez különös alkalmat teremt, hogy a korábbi értékek megtartása mellett az egyébként is alapvetoen
esélyegyenlo programunkban megjelenítsük az Európai Év küldetésének elemeit. A jubileumi meglepetéseken túl tehát számos újdonság vár résztvevoinkre. Mindezektol azt reméljük, hogy még többen és még többször mozognak, sportolnak szabadidejükben.
A sportjáték célja, hogy felhívja az ország polgárainak és önkormányzatainak figyelmét a sportra, a
közösségi játékokra. Általa, és az Önök segítségével mozgósítani szeretnénk a kicsiket és nagyokat, a
fiatalokat és öregeket, a hölgyeket és urakat, azokat, akik szeretik a sportot, és akik még nem szeretik, akik támogatják, és akik még nem támogatták, az élsportolókat és amatoröket, a fogyatékkal éloket és mindazokat, akik e felsorolásból kimaradtak.
Bízunk abban, hogy ez a játékos és vidám nap kedvet teremt a mozgásgazdag életmód kialakításához, a rendszeres sportoláshoz.
E játékban eddig 1578 magyar település vett részt, és az ott élo több mint hatmillió ember ezt a napot
mindig közös sportolással, vidám játékkal, együtt töltötte el.
Tájékoztatjuk, hogy 2010-ben a játék névadó szponzora ismét a McDonald’s Magyarországi Étterem
Hálózat Kft. Közös célunk a Kihívás Napja küldetésének megvalósítása: Örömet szerezni a sport, a moz gás segítségével mindenkinek.
A program résztvevoit idén, a jubileumra tekintettel egy külön verseny keretén belül értékes díjakkal
ösztönözni/jutalmazni is tervezzük, melynek célja olyan újszeru játékötletek kitalálása és helyben történo lebonyolítása, melyek valamilyen formában tartalmazzák a 20-as számot, egyidejuleg a legtöbb embert mozgatják meg. Visszaigazolást követoen ismertetjük a további információkat.
Reméljük, hogy a mellékletekben részletezett játék - melyet a szabadidősport nemzetközi szervezete a
TAFISA hirdetett meg világszerte – idén is elnyeri az Önök tetszését, és a Társulásukhoz tartozó minél több település bekapcsolásával egy országos, mozgásgazdag nap részesei lesznek.
Kérjük, szíveskedjen felhívásunkat a helyi kistérségi sportmenedzserrel, vagy más aktív sportszervezőkkel is ismertetni!
A közösség érdekében végzett munkájához ezúton is sok sikert kívánunk.
 
 
Salga Péter
fotitkár
Magyar Szabadidősport Szövetség
a Kihívás Napja szervezőbizottság vezetője

 TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Államtitkári levél

Felhívás kistérségi társulásoknak

Felhívás településeknek

Nevezési lap - kistérségeknek

  Nevezési lap településeknek.

Versenykiírás kistérségeknek

 Versenykiírás településeknek

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió