LEGYEN A SPORT A BARÁTOD!

 
Budapest Főváros Önkormányzatának szervezésében az idei évben hatodik alkalommal is megrendezésre kerül az év legrangosabb szabadidősport eseménye, a „Szigeti Sportvarázs”. 2010. június 4-5-6.-án a sportolás barátainak a Margitszigeten a helyük. (2010.05.02.)
Budapest Főváros Önkormányzatának szervezésében az idei évben hatodik alkalommal is megrendezésre kerül az év legrangosabb szabadidősport eseménye, a „Szigeti Sportvarázs”. 2010. június 4-5-6.-án a sportolás barátainak a Margitszigeten a helyük. (2010.05.02.)
Az idén is ingyenesen látogatható rendezvénysorozat a hagyományainak megfelelően több mint 200 sport, környezetvédelmi, valamint kulturális és életmódprogramot ölel fel.
 
Bízva a jó időben idén is több tízezer látogatóra számítunk, akik között vendégeink találkozhatnak a legismertebb hazai sportcsillagokkal, olimpiai bajnokokkal, népszerű színészekkel, akik családtagjaikkal együtt maguk is aktívan részt vesznek a programokon. Az esemény házigazdája Kovács Kokó István ökölvívó olimpiai bajnok. Fellépnek a Rippl fivérek, Nick Árpád pedig Guinness világcsúcsra készül, foggal 12 összekapcsolt bringóhintót készül elhúzni. Azok összsúlya az utasokkal együtt 8 tonna. A főváros egyik dísze, a Margitsziget ősi fái  ötpróba is zajlik, értékes nyereményekért.
 
TOVÁBB SZÍNESEDIK A SPORTVARÁZS
Idén első alkalommal három város, Gödöllő, Komló és Szolnok kap meghívást a Sportvarázsra. Lehetőségük nyílik arra, hogy saját arcuk, sikereik, terveik bemutatása mellett hozzájáruljanak az egészséges életmód és a környezet megóvása gondolatainak népszerűsítéséhez. A szervezők tervei szerint a Sportvarázs a jövő évtől eljut majd az ország regionális központjaiba is, hogy így országosan is minél több embert nyerjen meg a rendszeres testmozgás ügyének.
Hogyan választhatja ki önmaga vagy gyermeke számára a testre szabottan legideálisabb testmozgást, sportot? Tudományos módszerrel, a sportantropometriával megállapítható mekkora lesz a gyerek testmagassága, milyen fizikai adottságokkal rendelkezik majd felnőttként. A Navi-Med Kft ingyenes felmérést végez szombaton és vasárnap, és a mért adatok alapján szakemberek ajánlanak sikerélményt nyújtó sportágat a résztvevőknek.
EURÓPA SPORT NAPJA BUDAPESTEN
A Szigeti Sportvarázs életébe 2010 újabb lehetőségeket hoz. Az Európai Unió idén életre hívta az Európa Sport Napja elnevezésű kezdeményezését. Budapest Uniós pályázaton elnyerve a lehetőséget, négy társsal (Olaszország, Egyesült Királyság, Spanyolország és Ciprus egy-egy nagyvárosa illetve régiója) karöltve, június 6.-án idén először rendezi meg az Európa Sport Napját, mely nálunk a Szigeti Sportvarázs keretei között jelenik meg. Az esemény életre hívásának a célja nem más, mint a lakosság egészséges és mozgás gazdag életvitelre való ösztönzése, a sportos életmód népszerűsítése. Sportági toborzóra is sor kerül, szombaton és vasárnap 20-20 sportág kap lehetőséget arra, hogy sportolókat toborozzanak maguknak.
A jövőben a teljes Európai Unióban minden évben megrendezésre kerül majd ez a sportnap, tehát méltán lehetünk büszkék arra, hogy a Szigeti Sportvarázs zászlóvivő ebben a kezdeményezésben is.
www.sportvarazs.eu
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió