FANTASZTIKUS GERECSE TÚRA

 
Tatabányán a Jubileum parkból indult a Gerecse 5o teljesítménytúra 10 km-es, 20 km-es és 50 km-es távja. Az eseményt a KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetsége, Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, Vulkán TSE és a Volán SE rendezte. (2009.04.19.)
Tatabányán a Jubileum parkból indult a Gerecse 5o teljesítménytúra 10 km-es, 20 km-es és 50 km-es távja.
Az eseményt a KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetsége, Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, Vulkán TSE és a Volán SE rendezte. (2009.04.19.)
 
Támogató: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat. Engedélyezők: Vértesi Erdő és Fafeldolgozó Z Rt., Észak-Dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. A Gerecse 5o-en indult 2.320 fő és teljesítette 2.274 fő. A 28 év alatt 44.993 fő indult és 41.704 fő teljesítette. Idén megvolt a 4o ezredik teljesítő is, de neve titokban maradt, hiszen a folyamatos beérkezés mellett nem lehetett ezt pontosan megállapítani.
Az 5o km mellett a 2o km-en 1.400 fő, a 10 km-en 480 fő indult.
Így aztán április 18-án 4.200 fő túrázott a Gerecsében! A legidősebb teljesítő a 81 éves Göndöcz István volt Fonyódról aki 18.alkalommal járt sikerrel a túrán. A leggyorsabb lány pedig László Szilvi /TSC/ volt aki úgy gondolta, hogy lefutja az 5o km-t. Ez 5óra 3o perc alatt sikerült is.
Az IFELORE elsősegélynyújtó csapat több mint 7o esetben segített a túrázókon , Turáncsics Mihály Masszőr Koldusszálláson közel 3o embert tett alkalmassá, hogy sikerrel fejezze be a túrát.
Tizenegyen vannak akik mind a 28 évben sikerrel teljesítették az 5o km-t. 5-en Komárom-Esztergom Megyéből: Holczhacker József, Krenner Antal, Szabó András, Vadócz Péter és Wiszt Ferenc, 5-en Budapestről: Juhász Imre, Kovalik Béla ,Schréder Tibor, Szabó Elemér,és Szabó Szilárd, és Hluchány József Győrből.
A 1o és 2o km-es távokon igen sok iskola csapat vett részt, még Kecskemétről és Szolnokról is.
Az ország közel 1oo helységéből érkeztek a túrázók Miskolctól ,Nyiregyházától Pécsig, Szegedig, Sopronig És Szombathelyig, nagyon sokan pedig Budapestről.
A teljesen felújított útvonalak, a közel 1oo rendező, a 1o ellenőrző állomás és egy frissítő állomás, valamint a csodálatos idő mind mind hozzá járult a rekordok sokaságához.
Vadócz Miklós vezetésével a szemét gyűjtés és szállítás is óriási feladat volt, egy teherautónyi több mint 4o zsák szemét volt a nap „eredménye”.
Nagyszerű színfolt volt a 2okm-en a Vértes Volán által szervezett TOCS-túra /Természet Oszlopcsarnoka, MTSZ program/ hiszen a rengeteg oroszlányi gyerek Bundschu-kutnál még egy nagyot játszott is a természetben.
A Jubileum Park igen szerencsés helynek bizonyult a rajt-cél feladatok ellátásában. A hajnali 4 órától 22 óráig talpon lévő rendező gárda sokat tett azért, hogy a 4.2oo túrázó jól érezze magát a Gerecsében. A többség úgy köszönt el egymástól, hogy viszontlátásra 2010-ben a XXIX. Gerecse-túrán április 3.szombatján!
 
Horváth Zoltán megyei elnök, főrendező
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió