Ékszerdoboz az Öreg-tó partján

 
Az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ projektzáró rendezvényét tartották az Öreg-tó partján lévő, ékszerdobozhoz hasonlítható impozáns létesítményben a mintegy hatvan meghívott vendég jelenlétében. (2015.01.28.)

A sport és kulturális centrum 413 millió 851 ezer forint pályázati pénzből épült, ebből 312 405 ezer forint a támogatási összeg, a további, az önerő összegét a tatai önkormányzat biztosította. A projektzárón először Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője mondott köszöntőt.

 

– Akkor mondhatjuk, hogy sikeres ez a szép létesítmény, ha a kölcsönös megértés háza lesz. Gondolok itt arra, hogy a verseny- és a szabadidősport képviselői jól megférjenek itt egymás mellett. Ebben a gyönyörű környezetben elhelyezett ökoturisztikai központ a térség polgárait szolgálja – mondta a képviselő, aki beszélt még a Tatai-medence jövőbeni beruházásairól és a jövő terveiről.

Michl József, Tata polgármestere megköszönte mindenkinek, aki tett valamit az ökoturisztikai központ megvalósításáért. Beszélt a sikeres pályázat benyújtásának körülményeiről, hogy a régi kajakház csak úgy újulhatott meg, ha párosítják a célokat a turizmussal. Ez megtörtént a sikeres kiskapunak köszönhetően, így a kajakosok méltó körülmények közé kerültek, de a turizmus képviselői is egy nagyszerű fellegvárat kaptak.

– Kajakosaink az ország élmezőnyében tartoznak, nagyon eredményesek, pedig szinte csak utánpótláskorú versenyzői vannak. Császár Attila, a Hódy Sportegyesület alelnöke, egyben kiváló edzője az elmúlt években többször is felkeresett a kéréssel: hogyan lehetne felújíttatni a kajakházat. Az eredmény, most egy új minden igényt kielégítő létesítményt kaptak a szabadidősökkel együtt, amely ösztönző lehet a további szép eredményekre – emelte ki a polgármester, aki hozzátette még, hogy az Öreg-tónak kell lennie a város központjának, amelynek az utóbbi években egyre szebben alakul a környezete. A fejlesztések nem állnak meg, többek között az Építők parkja megújulása és a tóparti sétány közvilágításának megvalósítása is tervben van.

 

A polgármester külön kiemelte Horváth Zoltán Zsolt projektmenedzser elszántságát, áldozatos munkáját, aki lehetetlent nem ismerve küzdött és tett az ökoturisztikai központ létrehozásáért. Horváth Zoltán Zsolt a kemény munkát bizonyítandóan nagy doboznyi aktát mutatott a jelen lévőknek. Megköszönte mindenkinek, aki segített ennek a nagyszerű létesítménynek a létrejöttében. Berczelly Attila, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központot üzemeltető Tatai Városkapu Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az új központtal együtt már másfélmilliárdos városi vagyont „kezelnek”. Hozzájuk tartozik ugyanis még az Angolpark és a Fényes-fürdőn épült tanösvény üzemeltetése is. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy nem elég, ha készen áll az új központ, nekik kell gondoskodni a propagandáról, a reklámról, hogy odacsalják a vendégeket. Ez már jól is működik, egyre többen érdeklődnek szolgáltatásaikról.

Ezek a következők: az új épületben többek között oktató központ, turisztikai kellékek-sportszerek boltja, elsősegély, esélyegyenlőségi szolgáltatások, Által-ér völgyi kerékpárút kiinduló és fogadó állomása, kerékpárkölcsönző és szerviz, esélyegyenlőségi szolgáltatások, hajóbérlés, tárolás, fogyatékkal élők vízi sportközpontja, vitorlázás, speciális kajak, kajakpóló, sárkányhajó-lehetőség áll rendelkezésre, valamint erdei iskolai központként is működik. És természetesen megmaradt itt a Hódy Sportegyesület, azaz a tatai kajakosok központja is.                                                                Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió