A tatai szabadidősportosok

 
A Tatai AC fiatal szakosztályai közé tartoznak a szabadidősök, amelyben három szakág kapott helyet: a nordic walking, a természetjárás és a szörf. A szervezet célja az egészség megőrzése és a családok mozgósítása, valamint a szabadidő hasznos eltöltése. (2015.02.12.)

A szakosztály vezetője tekintélyes szakember, aki remekül irányítja az egyre gyarapodó társaságot. Horváth Zoltán, a megyei természetbarát, egyben a szabadidő sportszövetség elnöke, lévén tatai, örömmel vállalta ezt a munkát is. Elmondta, hogy a szakágakhoz mindenki, korra, nemre való tekintet nélkül csatlakozhat. Az itt eltöltött idő nem a versenyzésről szól, hanem a tartalmas és aktív időtöltésről az egészség érdekében.

 

– Szakosztálynak 61 regisztrált tagja van, akik egyben az Magyar Természetjáró Szövetség és a szabadidősport szövetség tagjai is a megyei sportszövetségek szövetségén keretében – kezdte ismertetőjét Horváth Zoltán. A szörf szakág Tóth Dénes és Zoltay Tamás vezetésével, idényjellegű tevékenysége igen szép eredményeket hozott, hiszen megjelentek a Nagy Sportágválasztón, a Víz, Zene, Virág Fesztiválon, de Budapesten a Coca Cola Testébresztő Fesztiválon is óriási sikert arattak. Bemutatóik nyomán igen sok érdeklődőt szereztek szakáguknak. Tóth Dénes és Zoltay Tamás ezúton köszöni a TAC vezetésének, hogy szörf beszerzésével hozzájárultak a színvonalas programok sikereihez. 2015-ben egy mindenigényt kielégítő rendezői (megjelenői) sátorhoz is juthatnak a szörfözők.

 

– A nordic walking szakág népszerűsége a városban változatlan. Horváthné Hörömpöli Éva szakágvezető NW oktatói tanfolyamon sikeres vizsgát tett. Csapatával hetente, reggelente három alkalommal útra kelnek – folytatta Horváth Zoltán – Varga Zsuzsanna a másik NW csapat vezetője hétfőtől péntekig minden nap vezeti csoportját a Cseke-tó körül, ezzel is példát mutatva a rendszeres testmozgásra, rendszeresen hangsúlyozva annak fontosságát.

A természetjáró csoportot szintén a két NW csoportvezető mozgatja. Horváthné Hörömpöli Éva rendszeresen részt vesz társaságával az országos Kék túrákon, a tataiak képviseltették magukat a Váci Gyalogtúrázók Országos Találkozóján, de a Gerecse 50 szervező bizottság munkájában is aktívan ténykedtek. Eredményes munkát végeztek a tatai szakosztály tagjai az OKT, a nordic walking és a Tata-Szomód-Dunaalmás szakasz turista útjainak létrehozásán és felújításán valamint a jelzések felfestésein. Varga Zsuzsanna szintén aktív a megyei természetjáró rendezvényeken, a Vulkán TSE és a Tatai FUK tagjaként ő is folyamatosan, rendszeresen túrázik, illetve szervezi csoportja kulturális programjait is.

 

A TAC szabadidősport szakosztályának tagja Eck András és 12 éves lánya, Eck Anna Laura is. Ők a klub színeiben rendszeresen részt vesznek a Sportturisztikai Szövetség természetjáró tájékozódási versenyein (ez nem tájfutás), amelyen Laura óriási sikert ért el, és összetett magyar bajnok lett. Horváth Zoltán a szabadidősport szakosztály önkénteseit is dicsérte, akik számos eseményen vettek részt rendezőként. Így többek között tatai tavaszi IVV-túrán, a Kihívás Napján, Tó-futásokon, a minimarathonon és a Tatai Világ Gyalogló napon. Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió