40 éves a Fiatal Utazók Klubja

 
A Magyary Zoltán Művelődési Központban tartotta meg a Fiatal Utazók Klubja (FUK) 40. születésnapját. A véletlenek egybeesése, hogy az ünnepségen éppen negyvenen vettek részt. (2015.01.12.)

  Lentulay Mária, a klub agilis elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Haraszti Mihályné, a FUK első elnöke megható visszaemlékezést tartott az eltelt 40 évről, kiemelve, hogy a szervezet tagjai mindig is önkéntes munkával vettek és vesznek részt Tata kulturális és sporteseményein. Voltak ezek között fesztiválok, kiemelt találkozók, színházi előadások, tó-futások, Bécs-Budapest futások, minimarathonok és Tízezer lépés gyalogló akciók a Cseke körül.

   Rendezőként és szervezőként szinte nincs olyan esemény a városban ahol ne lennének jelen segítő kezekkel. Az ünnepség megörökítésében szorgalmasan kattintgatta fényképező gépét a Sprint Futókőr elnöke Lamatsch János is, aki szintén sokat köszönhet a FUK önkénteseinek a sprintes rendezvényeken. Előkerültek a FUK fotóalbumai melyekben az eltelt 40 év szép pillanatait örökítették meg. Most a szülinapi rendezvényen a húsz alapító tag közül többen is megjelentek.

   Lentulay Mária örömmel és meghatódva vette át a gyönyörű virágcsokrot Galbicska Pétertől és Vörös Vincétől. Szentessy Lászlóné, az egykori Tatai Megyei Művelődési Központ igazgatója is felidézte a 40 éve alakult klub kezdeti éveit és ismételten megköszönte a sok-sok segítséget, a rendkívüli aktivitást. Horváth Zoltán, aki 35 év óta élvezi a FUK segítő munkáját, mint tatai és megyei sportvezető, szintén kiemelte azt a fontos dolgot, hogy a klubra biztonságosan lehetett és lehet mindig számítani. Szakmai, önkéntes munkájuk mindig megbízható és fáradhatatlan volt – hangsúlyozta.

    Mint a KEM SZÖSZ Szabadidősport Szövetségének elnöke külön is megköszönte az MSZSZ, az MTSZ és TAC sporteseményein kapott rendszeres rendezői munkát és stílszerűen negyvenezer forint támogatást ajánlott fel a klub idei, saját rendezvényeinek megtartásához. Ezután az „örökös tortaszegő” Galbicska Péterné vágta fel az ünnepi tortát asztali tűzijáték kíséretében.                        Péntek

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió