Új nagyegyesület alakul Tatán

 
 Általában egy városnak csak egy olyan sportegyesülete van, amely több szakosztályt is magába tömörít. Tatán a THAC évtizedek óta betölti ezt a szerepet. Most viszont új „jelentkező” akadt, és rövidesen megalakul a Tatai Aréna Sport Egyesület (TASE). (2008.08.31.)
Új nagyegyesület alakul Tatán
 
Általában egy városnak csak egy olyan sportegyesülete van, amely több szakosztályt is magába tömörít. Tatán a THAC évtizedek óta betölti ezt a szerepet. Most viszont új „jelentkező” akadt, és rövidesen megalakul a Tatai Aréna Sport Egyesület (TASE). (2008.08.31.)
 
Felvetődik a kérdés, hogy a rivalizálás nem árt-e a város sportjának. Szalai Béla, az új egyesület leendő elnöke úgy véli, hogy az egészséges versengés Tata sportjának fellendüléséhez vezet. Egyébként is olyan szakosztályok lesznek a TASE-nél, amelyekkel a THAC nem rendelkezik.
 
 

Nagy fába vágta a fejszét Szalai Béla, de nem fél a kihívásoktól

– A gondolat azokban a sportemberekben vetődött fel, akik az Aréna Sportcentrumban különböző sportágakban tartanak tanfolyamszerű oktatást – adott felvilágosítást Szalai Béla. – Úgy érzik, kinőtték a tömegsport kereteit, és olyan ügyes fiatalokkal rendelkeznek, akik már akár országos versenyeken is bizonyítani szeretnék rátermettségüket. Így például az bunyósok, akiknek Flórián Béla, a világ egyik legjobb profi ökölvívó bírója a trénerük. Az aikidósok is magas szintű munkát végeznek Elsner László irányításával, ők is szeretnének egyesületi keretek között működni. Emellett olyan szakosztály is tagja lesz az egyesületnek, amelyek Tatán már régóta sikeresen működnek. Ez lesz a tánccsoport szakosztály, amelyben a latin és a modern tánc kap szerepet. Bejelentkeztek a leendő egyesülethez a sárkányhajósok valamint az amerikai futballisták is.

– A THAC-nál már nincs felnőtt labdarúgás és súlyemelés…
– Megkerestek régi tatai edzők, akik szeretnék, hogy labdarúgó-szakosztály is legyen az egyesületben. Ez már kényesebb kérdés, de ha lehet, teljesítjük a kívánságot, mert megerősítették, hogy a városban szükség van felnőtt csapat szerepeltetésére is. Megígértem, hogy a tavasszal visszatérünk a témára. A szakosztály alakulásához futballpályára és öltözőkre van szükség, ami egyébként adott is a Jávorka-középiskolában. Azt a pályát rendbe kell hoznunk, és hajlandók is vagyunk rá, ha lesz futball is az egyesületben.
– És a súlyemelés?
– Ez eléggé problémás, mert nagyon drágák a felszerelések. Négy évig súlyt emeltem, tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. Ettől függetlenül nem zárkózunk el a súlyemelés bevonásától sem.
– Úgy látjuk, a Tatai Aréna Sport Egyesület nyitott a város sportjának fejlesztéséért.
– Igen, és még vannak hosszú távon megvalósítható elképzeléseink. Ilyen például, hogy helyet adunk az extrém sportoknak is. Gondolok itt a gördeszkára és a görkorcsolyára. Vagy itt van a szép hagyományokkal rendelkező lovaglás. Már folyamatban van a szervezése. Tatán a lovardában 14 remek minőségi ló van, és egy kiváló edző, Széplaki János, aki alig várja, hogy szervezett keretek között versenyszakosztály alakuljon.
– Szép tervek, de pénz is kell hozzá.
– Ezzel tisztában vagyunk. Az Aréna Sportcentrum, amely mintegy ezer tatai sportszerető látogat, fenntartása sem olcsó. De az élet nem áll meg, új sportágak jelentkezésével azt is bővítenünk kell. Keressük a szponzorokat, vannak tatai és fővárosi cégek, amelyekkel már szerződést is kötöttünk, és minden lehetőséget, így a pályázatokat is figyelemmel kísérjük.
– Mikorra várható a Tatai Aréna Sport Egyesület megalakulás?
– A polgármester úrnak benyújtottuk kérvényünket, hogy a Tata név szerepelhessen az egyesület nevében. Amennyiben igenlő választ kapunk, megtartjuk az alakuló közgyűlést. Még egyszer elmondom, mi nem rivalizálni akarunk a THAC-cal, hanem egy minőségi egyesületet létrehozni, amely messzemenőkig megfelel a város érdekeinek.
 
                                                  Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió