Szalai György világbajnoki ezüstérmes

 
A tatai Szalai György, a moszkvai olimpia bronzérmes súlyemlőjének hasonló nevű fia Egerben, a fekve nyomó és erőemelő világbajnokságon ezüstérmet szerzett. (2013.10.07.)

A tatai Szalai György, a moszkvai olimpia bronzérmes súlyemlőjének hasonló nevű fia Egerben, a fekve nyomó és erőemelő világbajnokságon ezüstérmet szerzett. (2013.10.07.)

 

Rekord számú, 30 ország 667 versenyzője nevezett a vb-re, ezért is roppant értékes az ifjabb Szalai nagy sikere. A fekve nyomás 100 kilogrammos súlycsoportjában, az úgynevezett ruhás nyílt kategóriában szerzett ezüstérmet.

– A tatai Brutal-Gym Klubban edzek heti négy-öt alkalommal, mintegy két órákat. Ebből heti háromszor csak a fekve nyomásban tréningezek, péntekenként pedig maximum nyomásokkal foglalkozom, van is már néhány bőrkeményedés a  tenyeremen – mondta Szalai György, aki nagyon boldog, hogy ezüsttel térhetett haza Egerből. A sok munka meghozta gyümölcsét. Ezúton köszöni a vb-én nyújtott segítséget Jankó Endrének és Csontos Károlynak.

 – Mielőtt elindultunk a versenyre barátaimnak azt mondtam, ha az első tíz, esetleg a legjobb öt közé kerülök, akkor már elégedett leszek – folytatta. – Aztán mikor előző nap mérlegeltem, és megnéztem a többiek kezdő fogását, éreztem, hogy lehet ebből jobb helyezés is.

Szalai György egyébként volt már Európa-bajnoki 4., még 2010-ben Mosonmagyaróváron. ekkor határozta el, hogy egy világversenyen dobogós helyet fog szerezni. Ahogy mondta, céljai elérése érdekében a vb felkészülést már 2012 őszén megkezdte, idén nyáron, Siófokon egyéni csúcsot nyomott és 3. lett egyel nehezebb súlycsoportban a 110 kilósok között. Szeptemberben Miskolcon, a Szlovák-Magyar Fekve nyomó Kupán 2. lett, aztán most jött el élete legnagyobb sikerének pillanata az egri ezüstérem. 

Érdekesség, hogy Gyuri édesapja nyomdokain járt fiatalabb korában, súlyemeléssel is foglalkozott, de jobban érdekelte a kajak-kenu.

– Büszke vagyok apura mindig motiváltak sikerei, ezért 14 évvel ezelőtt lementem edzegetni a terembe és ott is ragadtam – sommázta Szalai György, aki Tatán él feleségével, Andreával és egyesztendős kislányával, Kírával. A jövőjét sem hanyagolja el. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem első éves hallgatója, a rendészettudományi karon. 

 

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió