Táncosaink Rajna-Pfalzban

 
A Rajna-pfalzi Sportszövetség és a KEMSZÖSZ között régóta fennálló szoros partnerkapcsolatnak köszönhetően idén elsőként vehettek részt, a tatabányai Népház Show Formációs Táncegyesület tagjai az Erasmus+ Fiatalok Lendületben Programban. (2015.09.21.)

Az Európai Unió 2014-2020-as időszakban fennálló oktatási, képzési, ifjúsági és sport programján, az Erasmus+ Fiatalok Lendületben Programon keresztül vehettek részt elsőként a tatabányai Népház Show Formációs Táncegyesület tagjai.

Az egy évig tartó szervezést igénylő Európai Sport Hét kiemelkedő eseménye a nemzetek (német-francia-lengyel-belga-magyar) által betanult közös tánckoreográfia bemutatása volt, majd ezt követően egy hangulatos vacsorával egybekötött strukturált párbeszéd keretében cserélhettek eszmét fiatalok és döntéshozók. Tapasztalataikat egymással megosztva cserélhettek eszmét, világíthattak rá megoldást igénylő kardinális szakpolitikai kérdésekre.

Az egy hetes komplex programnak köszönhetően fejleszthették kulcskompetenciáikat, készségeiket, valamint a nyelvi sokszínűség által támogathatták az interkulturális érzékenységet. A résztvevők a megvalósult ifjúsági projekt során a nem-formális tanulás elismeréséül, valamint a részvétel igazolhatóságát támogatva ún. Youthpass tanúsítvány birtokosai lehettek. A tanúsítvány a programban szerzett tapasztalatok lehető legmagasabb szinten történő hasznosítását segíti majd elő.

Az együttműködési partnerségnek köszönhetően, a rendezvény, a sporthoz és testmozgáshoz kötődő területen, a közös táncon keresztül kívánta támogatni és előreláthatólag ösztönözni a további kezdeményezéseket.

 

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió