Sportos táncot tanultak

 
A Komárom-Esztergom Megyei Értelmi Sérültek és Segítők Egyesülete (ÉFOÉSZ) háromnapos kulturális találkozójának az Esély Alapítvány tatai ifjúsági tábora adott otthont. A nagyszerű hangulatú, pörgős rendezvényt pályázaton elnyert összegből tartották meg. (2012.06.25,)

A Komárom-Esztergom Megyei Értelmi Sérültek és Segítők Egyesülete (ÉFOÉSZ) háromnapos kulturális találkozójának az Esély Alapítvány tatai ifjúsági tábora adott otthont. A nagyszerű hangulatú, pörgős rendezvényt pályázaton elnyert összegből tartották meg. (2012.06.25,)

   Szegedi Erika, az ÉFOÉSZ elnökségi tagja, az egyik tatai főszervező elmondta, hogy a Nemzeti Tehetség Program pályázatán nyertek el egymillió kétszázezer forintot, ennek köszönhetően tudnak itt táborozni. A tatai Új úti diákotthon, az Értelmi fogyatékosok Napközi Otthona, a KEM Szent Rita Fogyatékosok Otthona (Esztergom) valamint dunaalmási csoport és a Tatabánya-síkvölgyi mentálhigiénés központ értelmi sérültjei remek hangulatot teremtettek az egykori KISZ-tábor Csillag csarnokában. Itt a táncé volt a főszerep, és nem akármilyen hangulatban.

 – Mind a négy résztvevő intézménynek remek táncos csoportjai vannak, amelyek rendre az élmezőnyben végeznek a különböző országos versenyeken. Az idén Tatán vagy Tatabányán nemzetközi táncversenyt rendezünk, amelynek a megnyitó ünnepségére meglepetéssel szeretnénk szolgálni. Ezért a háromnapos tábor ideje alatt a Tatai Aréna SE világbajnok hip-hop táncosa, Balogh Róbert irányításával együtt tanulják meg ezt a szép sportos táncot, és ezt adják majd elő a szeptemberi verseny megnyitóján. – ismertette Szegedi Erika.

   Megtelt a nagy csarnok táncosokkal, átszellemülten lesték a világbajnok minden mozdulatát, nagyszerű tanítványoknak bizonyultak. Még a segítők és a kísérők is bekapcsolódtak a közös munkába. Külön is felléptek az intézmények csoportjai, különösen nagy sikert aratott a Csordás Krisztina vezette mozgásszínház.

  – A világ legjobb emberei ők, akik megérdemlik a gondoskodást. Kevesen tudják, hogy milyen szeretettel veszik körül egymást. Most milyen boldogok, hogy egy nagycsaládként együtt lehetnek, és önfeledten kikapcsolódhatnak – mondta Baranyáné Szirmai Edit.

 Balogh Robi dicsérte a tanítványokat, majd érdeklődésünkre elmondta: nem hagyta abba a versenyszerű táncot, az utóbbi időkben a tanulásé volt nála a főszerep. A napokban megszerezte főiskolai diplomáját, most már jobban ráér, és elképzelhető, hogy hamarosan újra hip-hopozik, de mellette még a testépítésben is kiváló eredményei vannak, így abban a sportágban is pódiumra léphet.

 A háromnapos programban nemcsak tánc szerepelt. Volt dottó kisvonatos városnézés, strandolás a Fényesen, és még sok más elfoglaltság. Szegedi Erika kiemelt, hogy rengeteget tett a sikeres táborozásért Szabó Attila, az ÉFOÉSZ megyei elnöke, de a tatai Zahir étterem vezetője, Rába Zsolt is leste minden gondolatukat a három nap alatt.  

 

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió