Baráti tánciskola

 
A Kőkúti-iskolában működik egy irigylésre méltó civil szervezet, szinte családi közösség, a Tánci tánciskola, amelynek vezetője és tanára Erdélyi Krisztián. (2015.10.02.)

A fővárosból jár le oktatni Tatára, voltaképpen már 16 éve tart a vizek városában táncórákat.

– Először a Vaszary-iskolában kezdtem gyerekeket tanítani társastáncra, majd a tiszti klubban már felnőtt csoportokat is indítottam. Hat éve lett a nevünk Tánci tánciskola. Nálunk nincs versenyre képzés, nem a rivalizálás hajtja a táncosokat, hanem a jó hangulat, a közösségi élmények, a kirándulások és hangulatos összejövetelek. Nálunk a tánc szórakozás elsősorban, és nem megmérettetés – ismertette Erdélyi Krisztián.

Erdélyi Krisztián Budapesten él, hetente 2-3 alkalommal ingázik a főváros és Tata között. Nagyon szereti a vizek városát, amely véleménye szerint is igazi gyöngyszem.

– Szeretek itt lenni, szeretem az embereket, havonta egyszer szervezünk a tánciskolának valamilyen Tata környéki kirándulást, és szebbnél szebb helyeket ismerek meg én is a városban és a környékén. Sokszor kérdezik a táncosok, hogy miért nem költözöm ide, hiszen annyit vagyok itt, hogy már tatainak számítok. Bevallom, néha eljátszom a gondolattal, de az életem, és az egyéb munkák Pesthez kötnek.

Hetente kétszer, keddenként és vasárnaponként vannak táncórák a Kőkúti-iskola aulájában.

A csapat, a közösség erősítése érdekében minden hónapban tart egy össztáncot, ami nagy sikernek örvend. Ezeken kötetlenül lehet beszélgetni, táncolni, gyakorolni, ha valakinek segítség kell valamilyen lépés megtanulásához, bátran fordulhat Krisztiánhoz.

25-től 65 év közöttiek járnak ide táncolni, jellemző, hogy az idősebbek itt megfiatalodnak, a fiatalok pedig megfontoltabbak lesznek. Mindenki tanul valamit a másiktól. Vannak fellépéseik is, amelyeken rendre sikereket aratnak.

– A Fürdő utcai Óvoda szüreti bálján rendszeresen fellépünk, a Kőkút bálon is, mindig ott vagyunk, de a Kiss Hotelben is volt már előadásunk. Szentélyünk a Kőkúti Általános Iskola aulája, itt vannak a táncóráink és az össztáncaink, amelyeket minden hónap első péntekjén tartunk.

Péntek Sándor

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió