Végső búcsú Csóti Bélától

 
Szeptember 21-én hétfőn délelőtt 11 órakor búcsúznak a kollegák, a barátok és a sporttársak Csóti Bélától, a Síkvölgyi Temető Szóró-parcellájánál. (2009.09.15.)
Szeptember 21-én hétfőn délelőtt 11 órakor búcsúznak a kollegák, a barátok és a sporttársak Csóti Bélától, a Síkvölgyi Temető Szóró-parcellájánál. (2009.09.15.)
 
CSÓTI BÉLÁTÓL BÚCSÚZIK
TATABÁNYA VÁROS LAKOSSÁGA
ÉS A TATABÁNYAI SC VALAMENNYI SPORTOLÓJA, SPORTVEZETŐJE
  
Szeptember 21.-én hétfőn délelőtt 11 órakor búcsúznak kollegák, barátok és sporttársak Csóti Bélától, a Síkvölgyi Temető Szóró-parcellájánál.
Csóti Béla az egyetemek elvégzése után okleveles közgazdászi, a műszaki egyetemen szerzett általános mérnöki végzettséggel került a 60-as években Tatabányára.
A Tatabányai Szénbányáknál mint beruházási főosztályvezető sokat tett azért, hogy a város kulturális és sportlétesítményei megújhodjanak, új lakótelep épüljön és a város valamennyi területe a Tatabányai Szénbányák Vállalat közreműködésével megújhodjon.
Főosztályvezetői tevékenysége során épült meg az új Súlyemelő-csarnok, a Városi Sportcsarnok, felállításra került az Uszodai Buborék. Az ő kezdeményezésére indult el a Népház felújítása és kezdődött el a Gál István lakótelep felépítése és az Újvárosi lakótelep bővítése, korszerűsítése.
Ezen sokrétű tevékenysége mellett 1969-ben elvállalta a Súlyemelő szakosztály elnöki teendőit és hosszú-hosszú éveken keresztül dolgozott azért, hogy oly kiválóságok, mint Veres Győző, Ecser Károly, Földi Imre, Nemessányi Árpád, Stark András és még sok-sok kiváló képességű súlyemlő megfelelő színvonalon edzhessen, versenyezhessen és irányítása alatt számos hazai és nemzetközi versenyen indultak sportolóink és értek el olimpiai-, európa és világbajnoki címeket és helyezéseket és vitték el a világba a Tatabányai Sport Club  és Tatabánya város hírnevét.
Ezt a hosszú éveken keresztül végzett kimagasló tevékenységét ismerték el a Magyar Népköztársaság Miniszter Tanácsának testnevelés és sport kiváló dolgozója kitüntetésével, a Magyar Súlyemelő Szövetség kiváló munkájáért kitüntetést kapta 1971-ben, Bányászati szolgálati érdemérem fokozatait vehette át a Szénbányák Vállalat ünnepségein és az igen aktív magas színvonalú munkájának eredményeképpen 1973-tól 1980-ig a Tatabánya Városi Tanács tanácstagjaként dolgozott mindnyájunk legnagyobb megelégedésére.
Nyugodjon békében e sikeres életút után!
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió