Tatabánya Sportjáért elismerés Rózsa Andrásnak

 
Földi Imre, városunk egyik legnagyobb dicsősége - fogalmazott Schmidt Csaba polgármester Facebook oldalán - tegnap lett volna 80 éves, de sajnos már nem ünnepelhetett közöttünk. Mi azonban ezen program keretében mindent megteszünk dicső emlékének megőrzésért. (2018.05.09)

Rózsa András kitüntetése

Tettük és tesszük ezt azért, hogy valóban olyan tehetségeknek tudjuk átadni ezt az ösztöndíjat, akikben megvan az a lehetőség, hogy ők is olyan nagy sportolók legyenek, mint emberileg, mint pedig a sportágukban, mint amilyen Imre bátyánk is volt. Azért is hoztuk létre ezt az ösztöndíjat, hogy segítsük leendő bajnokaikat. Hiszen sok mindenre szükség van ahhoz, hogy valaki bajnok lehessen. Tehetségre, elhivatottságra, kitartásra, jó edzőre, szülői támaszra és természetesen anyagi segédletre is. Ez az anyagi biztonság és támogatás az, amelyet önkormányzatunk hozzá tud tenni tehetségeinek karrierjéhez. Az eddigi egy ösztöndíj kategória idén már háromra duzzadt, amely még inkább segíti a fiatal reménységek fejlődését és sikerességét. Így első alkalommal került kiosztásra a Földi Imre Reménység és Bajnok Program Sportösztöndíja.

Földi Imre Sportösztöndíjban idén négy sportolónk részesült. Gnám Tamara vívó, Pákozdi Éva súlyemelő, Jánik Viktor cselgáncsozó és Salamon András távolugró számára büszkén nyújtottam át kitartó munkájuk jól megérdemelt gyümölcsét.

Az első alkalommal kiosztásra kerülő Reménység Program díjazottja Réczi Bianka birkózó, míg a Bajnok Program díjazottja a nem régiben Európa-bajnoki ezüstérmet szerző Csernoviczki Éva lett.

Az ösztöndíjak mellett átadásra került a Tatabánya Sportjáért Díj is, melyben idén Rózsa András a tatabányai ökölvívás utánpótlásának élharcosa részesült, emberséges, áldozatos, hűséges munkásságáért.

Ácsi Gizellának pedig Miniszteri Elismerő okleveléhez gratulálhattam, melyet a tatabányai diáksportélet szervezésében végzett munkásságért vehetett át a Magyar Sport Napja alkalmából.

Díjazott sportolóinknak kívánom, hogy legyen meg bennük a tehetségen kívül a kitartás és az elszántság ahhoz, hogy tehetségük kibontakozhasson és az elvégzett áldozatos munkájuk után ne csak az utánpótlás korosztályokban, hanem felnőtt versenyeken is sikert sikerre tudjanak halmozni Földi Imre nyomdokaiba lépve. Andrásnak és Gizellának pedig kívánom, hogy továbbra is sikerben és egészségben gazdagon tudják folytatni kiemelkedő pedagógiai és edzői munkájukat.

Forrás: facebook - Schmidt Csaba oldala

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió