Sportkonferencia tatai Városházán

 
Tata Város Önkormányzata "Sportváros? Sportoló város!" címmel sportkonferenciát szervezett november 8-án a Városháza dísztermében, ahol a város sportjának múltjáról és jelenéről, a sportfejlesztésekről, és az egészségnevelésről tartottak előadásokat. (2017.11.13)

Monspart Sarolta

 

Michl József polgármester, aki a városi sportlétesítmények fejlesztéseiről adott tájékoztatót, elmondta: - óriási munkába fogott a város 10 évvel ezelőtt az új tanuszoda megépítésével, amit számos fejlesztés követett - a sportsátrak, a kajakház, a sportcsarnok, szabadtéri edzési lehetőségek, új sportágak megjelenése, a futóversenyek bővülése - mindennek az eredményei jól láthatóak Tata sportéletében, hiszen megnőtt a sportegyesületek, és az aktívan mozgók létszáma. A polgármester hozzátette: - az a cél, hogy az iskoláskorú gyerekek számára természetes legyen a tanulás melletti aktív sporttevékenység, hiszen ha valaki gyermekként, egyesületi tagként rendszeresen mozog, akkor jó esélye van arra, hogy felnőtt korában is folytatni fogja a sportolást. Ezen a téren főleg a középiskolás korosztályban valamint az idősek között sok még a lemaradás.

A programban „Visszatekintő Tata sportmúltjára” címmel először Vámosi László tartott előadást, majd tájékoztató következett Tata 2016-2019 közötti  sportkoncepciójáról, Tompa Andor mb. sportreferens előadásában.

A helyszínen „Esélyegyenlőség a sportban” címmel Toponáry Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. Toponáry Gábor elmondta: - fontos átgondolni, hogy van-e esélyegyenlőség a sportban, és hogy mennyire tud a magyar sportélet megfelelni azoknak az elvárásoknak, amelyek Európa-szerte ezen a téren léteznek. Lényeges feladat, hogy egy erős közösségi összefogás kerüljön a fogyatékosok sportlehetőségeinek ügye mögé - tette hozzá a szövetség elnöke, utalva arra, hogy idén szeptemberben Tata Város Önkormányzata és a Fogyatékosok Országos Diák, Verseny és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás nyomán a FODISZ sportszakmai rendezvények szervezésével támogatja az Önkormányzat esélyegyenlőségi törekvéseit, melyek finanszírozási kérdéseinek megoldásában az Önkormányzat partnerként költségvetési lehetőségei szerint szerepet vállal. Városunk a jövőben közös programokat szervez a szövetséggel, a fogyatékos sport és kulturális célú kapcsolatok terén új és sokrétű együttműködési formákat kialakítva.

A sportkonferencia ezt követően Reisz Anett tájékoztatójával folytatódott a Tatai Városkapu Zrt. valamint  az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ tevékenységéről, majd Monspart Sarolta előadását hallgathatták meg az érdeklődők. „Egészségnevelés vagy sport ?” című előadásával kapcsolatban Monspart Sarolta úgy nyilatkozott: - Az egészségnevelés és a sport nem egymástól elválasztható fogalmak, hiszen a rendszeres sport komoly esélyt ad az egészség megteremtéséhez, megőrzéséhez. Tatán ráadásul fantasztikus természeti adottságok vannak, amelyek lehetőséget nyújtanak a rendszeres mozgásra. Az egykori tájfutó világbajnok kiemelte a középkorú lakosságot, amelynek az egyik legnagyobb ellensége a munkahelyi stressz, ennek kezelésére pedig az egyik legjobb megoldás a sport lehet.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió