Műfüves pályát avattak Esztergom-kertvárosban

 
A Magyar Labdarúgó Szövetség hetven százalékos támogatásával épült meg az Esztergom-kertvárosi Arany János Általános Iskolában a 22x42 méteres műfüves labdarúgó pálya. Az oktatási intézmény udvarán létrehozott, villanyvilágítással ellátott pálya önrészét (30%) Esztergom önkormányzata biztosította. A pályaátadón részt vett dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, az MLSZ megyei elnöke, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója, Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke, illetve Sztojka Attila, az EMMI főosztályvezetője. (2016.10.26)

Műfűves pálya Esztergomban


Baranya István, az Arany János Általános Iskola igazgatója beszédében külön megköszönte a Magyar Labdarúgó Szövetség és az esztergomi önkormányzat támogatását.

Dr. Völner Pál államtitkár elmondta, hogy a TAO-nak köszönhetően nemcsak stadionok épülnek, hanem a kistelepüléseken sportpályák, öltözők újulnak meg. – Láthatjuk, hogy ez az igazi értelme a programnak. 1990-ben egymillió igazolt sportoló volt hazánkban, 2010-re ez kétszázezer főre csökkent. Ma már elérjük a háromszázezer főt. Ebből is látszik, hogy az ilyen programoknak nagyon hosszú a kifutási ideje. A sportnak közösségépítő ereje van, messze túlmutat azon, hogy milyen helyezéseket érünk el akár az olimpián, vagy egy világbajnokságokon – tette hozzá az államtitkár.

Dr. Kancz Csaba megyei elnök elmondta, hogy a TAO program összekapcsolja az iskolát és a lakóközösséget. Régen még salakos pályán futballoztak, de a világ változott, így igazodni kell hozzá, a gyerekeknek a lehető legjobb körülményeket kell megteremteni a sport terén is. Az elnök kiemelte, hogy külön örül annak, hogy Esztergom önkormányzata is csatlakozott az MLSZ programjához.

Az MLSZ pályaépítési programja 2012 óta működik. Országos szinten több mint négyszáz pálya épült meg MLSZ támogatással.
– Komárom-Esztergom megye sincs lemaradva, hiszen folyamatosan alakítanak ki műfüves játéktereket a megye különböző részein. Az MLSZ-nek fontos a versenysport, de legalább ennyire lényeges a tömegsport. Célunk, hogy minél több gyerekkel megszerettessük a labdarúgást. A pálya a legjobb helyre került, hiszen a nebulók mellett a lakosok is használhatják - mondta Khéner László megyei igazgató.

Bánhidy László alpolgármester úgy fogalmazott, hogy nagyon sok pálya szűnt meg a rendszerváltozás óta. Elmondása szerint még talán fel sem mértük, hogy mennyire fontos a sport patronálása és a gyerekek egészségre nevelése. Az alpolgármester hozzátette, maradandó élményként élte meg az esztergomi Széchenyi téren, a kivetítőn követett Európa-bajnokság magyar vonatkozású mérkőzéseit is.
Sztojka Attila, az EMMI Főosztályvezetője a sport közösségépítő erejére hívta fel a figyelmet.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió