Megnyitotta kapuit Tata új sportcsarnoka

 
December 17-én ünnepélyesen átadták Tata új sportcsarnokát, a Kőkúti Általános Iskola mellett. A bruttó 1 milliárd 150 millió forintos beruházás költségéből 350 millió forintot önerőként adott az Önkormányzat, amely lehetőséget biztosított arra, hogy a telkén a létesítmény megépülhessen. A TAC körülbelül 15 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz, melynek fennmaradó részét TAO-ból gyűjtötték össze, miután a Magyar Kézilabda Szövetség jóváhagyta, a sportegyesület sportágfejlesztésre vonatkozó, látvány-csapatsport támogatási keretein belül zajló építkezését. (2016. 12. 18.)

Átadták Tata Sportcsarnokát

A több mint 2700 négyzetméteres épület lelke maga az 1500 négyzetméteres küzdőtér, amely elsődlegesen kézilabdára, másodlagosan pedig egyéb sportágak kiszolgálására alkalmas. A kézilabda mellett a röplabdának is helyet ad majd, valamint iskolai testnevelés órákra háromfelé választható. A csarnokban egy speciális, mobil lelátórendszeren foglalhatnak helyet a szurkolók, közel 500 férőhellyel, a lelátó hétfőtől péntekig, a fal közelében összehúzható. A létesítményben 6 öltöző - iskolásoknak, sportolóknak -, orvosi és játékvezetői szoba, két iroda, egy kondicionáló terem, szertárak, raktárak, mosdók, ruhatár, büfé és egy tárgyalóhelyiség is található.

- Megható pillanat ez számomra, hiszen ha eddigi életpályámra tekintek, akkor úgy gondolom, hogy a munkámnak talán ez a mai esemény lehet a tetőpontja - kezdte ünnepi köszöntőjét a helyszínen Lázár Ottó, a TAC elnöke. - Ennél szebb ajándékot nem adhattunk, illetve nem kaphattunk volna karácsonyra, hiszen ez a létesítmény 20 éve hiányzott a tatai sportéletből, és most végre megszületett.

Michl József polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: - Tata már nemcsak a vizek városa, hanem a művészetek és a sport városa is. A helyi képviselő-testületnek továbbra is kiemelten fontos célja, hogy a tatai gyerekek a kötelező iskolai óráikon túl sportoljanak, vagy valamilyen művészetet tanuljanak. Ehhez azonban kellő infrastruktúrát kell teremteni, melynek folyamatában ez a csarnok egy kiemelkedő állomás, s szépen illik abba a fejlesztéssorozatba, amely az elmúlt években már elindult ezen a téren. Elkészült többek között a Kőkúti Iskolában egy tanuszoda, egy sportsátor, megépült egy futball-pálya a Jávorka Iskola mögött, kialakításra került a téli időszakokban a sportsátorban a jégpálya, és már folyamatban van a kosárlabda csarnok építése is, szintén a Jávorka Iskola mögött. Ezen a téren minden infrastruktúra fejlesztés lehetőséget ad gyermekeinknek a sportolásra, s az új csarnok még abban is fontos szerepet játszik, hogy a mindennapos testnevelés órák még könnyebben szervezhetőek legyenek.

Bencsik János az ünnepségen gratulált a város Önkormányzatának és polgármesterének, valamint a TAC-nak, és a támogató vállalkozásoknak ahhoz, hogy mertek álmodni.  Az országgyűlési képviselő hozzátette, józanul álmodtak, mértéktartóan, s egy olyan létesítmény megvalósításához kérték a Magyar Kézilabda Szövetség támogatását és hozzájárulását, ami pénzügyileg is fenntartható módon fogja kielégíteni azokat a sportolói vagy akár intézményi igényeket, amelyek megfogalmazódtak.

A megnyitó ünnepségen Lázár Ottó elismerő oklevelet adott át mindazoknak, akik a sportcsarnok megszületésében kiemelt szerepet játszottak. Elismerésben részesült:

-A Planbau Kft. a tervezői munkáért,

-a WHB Kft. az 1. ütem kivitelezéséért,

-az EMEL Kft. a 2. ütem kivitelezéséért,

-Sütő Ferenc projektvezető,

-Lengyel József műszaki ellenőr,

-a Güntner-Tata Kft., kimagasló TAO támogatásáért,

-a TKV Zrt., kiemelt szponzori támogatásáért,

-Tata Város Önkormányzata a szükséges önerő biztosításáért,

-és a Magyar Kézilabda Szövetség a lehetőségért, és jóváhagyó határozataiért.

Az ünnepség végén Marosi László a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, Bencsik János, Michl József, és Lázár Ottó, az utánpótlás csapatok körében vágták át a nemzeti színű szalagot.

A csarnokot a tervek szerint a Kőkúti Általános Iskola, a Református Gimnázium, és a Bláthy Iskola növendékei használják majd reggel 8 óra és délután fél 3 között, majd ezt követően a kézilabdások, röplabdások edzenek a helyszínen, ami a hétvégéken városi rendezvényeknek ad otthont. Vasárnap utánpótlás kézilabda és röplabda meccsek, valamint bajnoki találkozók zajlanak majd az új sportcsarnokban, ahol január 6-án már a Vízkereszt-napi koncertet élvezheti majd a tatai közönség.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió