Lemondott Elbert Gábor szakállamtitkár

 
Lemondott tisztéről Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának vezetője, aki igen ismert megyénkben, különösen Tatán, ahova menetrendszerűen ellátogatott a kiemelt sport és sportpolitikai eseményekre. (2008.07.24.)
Benyújtotta lemondását
a sport szakállamtitkár
 Lemondott tisztéről Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának vezetője, aki igen ismert megyénkben, különösen Tatán, ahova menetrendszerűen ellátogatott a kiemelt sport és sportpolitikai eseményekre. (2008.07.24.)
Meglepő a hír, hiszen Elbert Gábor nagyon körültekintően és szakmailag megalapozottan végezte munkáját. Ami még nagyon lényeges: A sport szakállamtitkár szimpatikus és mindig közvetlen volt, ezért is kedvelik őt a sport berkeiben. Amikor az év elején átadták a KEM Sportszövetségek Szövetsége új székházát, eljött az eseményre, pedig mint mondta, volt bőven invitálása más rendezvényekre is. Rendszeresen megfordult a Tatai Edzőtáborban, figyelemmel kísérte az olimpikonok pekingi felkészülését. Elbert Gábor igyekezett politika mentesen kezelni a sportot, és ezt gyakran ki is hangsúlyozta. Sőt, a sportot az ellentétes szemléletű emberek egymáshoz közeledése legfontosabb eszközének tartotta. Elbert Gábor a pekingi játékok rajtjáig látja el a sport szakállamtitkár teendőit.
Elbert Gábor átadta dr. Gyenesei István önkormányzati miniszternek azt a levelet, amelyben hivatalosan tájékoztatja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt döntéséről.
 
MÉDIA
 

A sportszakállamtitkár hétfőn benyújtotta lemondását Gyenesei István önkormányzati miniszternek. Elbert Gábor azzal indokolta lépését, hogy van néhány, számára fontos dolog, amelyről másképp gondolkodnak a sportot is felügyelő miniszterrel. A miniszterelnök elfogadta a lemondást, csak az időpontján változtatott.

„Világéletemben csapatjátékos voltam, s ennek a csapatnak 2006 júliusától én lehettem a csapatkapitánya. Úgy érzem, a korábbi két „edző” irányítása alatt elismert voltam. De most van néhány, számomra fontos dolog, amelyről másképp gondolkodunk a miniszter úrral. Ezt egy hosszú, négyszemközti beszélgetés során neki is elmondtam” - nyilatkozta a távirati irodának Elbert Gábor. Hangsúlyozta, nem hirtelen döntésről van szó, már korábban megszületett benne az elhatározás.

Hozzátette: úgy érezte, jobb, ha megvárja bejelentésével az olimpiai csapat búcsúztatását. „Az kértem a minisztertől, hogy augusztus 8-cal távozhassak, akkor lesz az olimpia megnyitója. Minden, az olimpiával kapcsolatos feladatot elvégeztünk, előkészítettük a játékok utáni eseményeket, fogadásokat, jutalmazásokat. Pekingbe a Nemzetközi Birkózó Szövetség meghívására utazom ki, s ha ott bárkinek segíteni kell, azt már Elbert Gáborként és nem szakállamtitkárként teszem.     (FigyelőNet, MTI)

 
     ****

Jövőbeni terveivel kapcsolatban kijelentette, hogy továbbra sem szeretne elszakadni a sporttól. „Amikor az ember egy ilyen magas pozícióban van, ezer állásajánlatot kap, de szerintem ebből 997 a sportszakállamtitkárnak szólt. Most meg kell nézni a maradék hármat. Mindenképpen olyan feladatot keresek, ahol van valódi kihívás és tennivaló. Biztos, hogy a sporttól a jövőben sem fogok elszakadni.”   (Sportlap.hu)

 

     ****

 

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter javaslatára - szeptember 1-jei hatállyal fogadta el a sport szakállamtitkár lemondását. Az államtitkár a lemondásakor augusztus 8-át jelölte meg, mint utolsó munkanapját.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió