Felavatták a fedett jégpályát Tatabányán

 
Ünnepelni gyűltek össze a tetővel fedett jégcsarnokhoz a projekt kezdeményezői és megvalósítói vendégül látva a támogatókat és a város korcsolyázóit, jégkorongosait. Látványos bemutatóval kezdődött a ceremónia, a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület ifjú reménységei után a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület (PTSE) Polipjai és az „öreg” Hódok léptek a jégre. (2016.11.19)

Felavatták a fedett jégpályát Tatabányán

A meghívottakat először Strausz Béla, az üzemeltető Goldfitt Kft. ügyvezető igazgatója öszöntötte, majd Németh Péter, PTSE elnöke lépett a mikrofonhoz.

„Van alkalmunk és lehetőségünk örülni, hiszen a pálya fölé húzott tetővel nagy lépést tettünk afelé, hogy egy komolyabb jégcsarnok jöjjön létre Tatabányán. A lehetőséget a TAO, a látvány-csapatsportok támogatási rendszere adta a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület számára, hiszen megteremtette azokat az anyagi forrásokat, amelyekből el tudtuk kezdeni az építkezést.”

Németh Péter köszönetet mondott Kovács Zoltánnak, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárának és Schmidt Csaba polgármesternek, amiért a kezdeményezésük mellé álltak, továbbá az általa felkeresett mintegy 15 cégnek, amelyek a társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszerén keresztül mintegy 170 millió forinttal támogatták a projektet, illetve a képviselő-testületnek, amely a pénz lehívásához szükséges - 88 millió forintos - önrészt biztosította az egyesületnek.

A mostani fejlesztés csak az első ütem volt, szeretnék a következő lépésben befedni a jégcsarnok oldalait is és egyéb fejlesztéseket végrehajtani, és ehhez az önkormányzat a jövőben is partner lesz, erre Schmidt Csaba tett ígéretet.

- Ha visszatekintünk a tatabányai jégpályának a nyugalmasnak semmiképpen sem mondható elmúlt 20 évére, elmondhatjuk, hogy több próbálkozás is volt annak a befedésére. Volt olyan beruházás, ami elkezdődött, de végül félbeszakadt, volt olyan ötlet, ami csak a tervezőasztalig jutott el, most azonban az álmok megfogalmazása óta eltelt két évtizedben először meg is tudtuk valósítani közös erővel a fejlesztést – mondta a polgármester. - Az volt a célunk a pálya lefedésével, hogy minél hosszabb ideig tarthasson a szezon, amellyel nem csak a korcsolyázni szerető tatabányaiaknak szerettünk volna kedvezni, de mostantól a sportolóink is megfelelő körülmények között tudnak majd edzeni – tette hozzá.

Schmidt Csaba hangsúlyozta, nagy köszönet jár a kezdeményező egyesületnek a kitartásért és elszántságért, és külön az elnöküknek, hiszen ha ő nem állt volna az ügy élére, nem vette volna a nyakába a várost, felkeresve a helyi gazdasági társaságokat, a tervezőket, akkor ma nem ünnepelhetnénk. Hozzátette, külön öröm, hogy az egyesület még arra is odafigyelt, hogy lehetőség szerint helyi vállalkozások végezhessék el ezt a hatalmas munkát, amelyet a jövőben akár referenciaként fel tudnak majd mutatni.

- Az Országgyűlésben azért fogadtuk el a társasági adókedvezményről szóló törvényt, hogy lehetőséget biztosítsunk a helyi sportolói közösségeknek és azon önkormányzatoknak, amelyek fontosnak tartják a helyi sportélet fejlesztését, hogy a saját költségvetésüket kiegészítő forrásokból ilyen grandiózus sportcélú beruházásokat tudjanak megvalósítani. és Tatabánya élt is ezzel a törvény adta lehetőséggel – fogalmazott Bencsik János országgyűlési képviselő.

- Szerencsés térség a miénk, hiszen olyan erős gazdasággal rendelkezik, ahol három ipari park is működik. Nagy öröm, hogy a letelepült gazdasági társaságok ugyancsak éltek a lehetőséggel, és olyan fejlesztés támogatása mögé álltak, amely a helyi közösségeket, részben a saját munkavállalóikat és azok gyermekeit is szolgálják. Ezt nevezzük közösségi összefogásnak – szögezte le, majd hozzátette, a TAO-források a folytatáshoz is rendelkezésre fognak állni, jelenleg mintegy 200 millió forintra van kilátás. - Főtitkár úr pedig innen viszi az üzenetet, hogy Tatabánya jól sáfárkodott az első ütem adta lehetőséggel, így reméljük, hogy egy hét múlva meghozza a jégkorong szövetség is azt a döntést, amelynek alapján folytatódhat az álom teljes megvalósítása.

Az ünnepség a nemzeti színű szalag átvágásával zárult.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió