Év sportolói: Sidi ötödször a legjobb

 
 Döntöttek a honi sportági szakszövetségek illetékesei. A komáromi sportlövő, Sidi Péter ötödször lett az év legjobbja, míg szintén olimpikon cselgáncsozó tatabányai Csrnoviczki Éva először végzett az élen. (2008.12.10.)
Döntöttek a honi sportági szakszövetségek illetékesei. A komáromi sportlövő, Sidi Péter ötödször lett az év legjobbja, míg szintén olimpikon cselgáncsozó tatabányai Csrnoviczki Éva először végzett az élen. (2008.12.10.)
 
Nyilvánosságra hozták, hogy kik azok a sportolók, akik az idén sportágaik legjobbjainak bizonyultak. A pekingi olimpián hatodik, azaz pontszerző helyen végző Sidi Péter, komáromi sportlövő ötödször szerzett elsőséget. A díjazottak között van Csernoviczki Éva, Kocsis Réka, Novák Péter, valamint a korábban megyénkben sportoló Baranyai János, Bagics Balázs és Iváncsik Tamás.
A hazai szövetségek 1964. óta minden esztendőben eldöntik, kik sportágukban az év legjobbjai, így volt ez az idén is. A voksolás történetében országos szinten Portisch Lajos sakknagymester büszkélkedhet a legkiválóbb teljesítménnyel, aki 23-szor lett első, sikerszériája már 1964-ben elkezdődött és 1994-ig tartott.
Az idei győztesek közül kiemelkedik Polgár Judit, aki tizenharmadszorra nyerte meg, valamint a szintén sakkozó Lékó Péter és a sífutó Tagscherer Zoltán. Utóbbiak egyformán 11. alkalommal végeztek az élen. Az öttusázó Gyenesei Leila immár a harmadik sportágban bizonyult a legjobbnak, korábban kétszer aquatlonban és kétszer sífutásban választották az év sportolójának saját sportágában.
A tavalyi elsők közül 45 sportoló védte meg címét. Szűkebb hazánk sportolói közül többen is az élen végeztek. Ilyen volt a tatabányai Bagics Balázs, aki strandröplabdában bizonyult a legjobbnak (párja Tóth Gábor) és aki a dági teremröplabda csapatot erősítette egykor.
Az MKB Veszprém kézilabda csapatának jobbszélsője, Iváncsik Tamás korábban Tatabányán játszott, az oroszlányi nevelés, Baranyai János súlyemelő most a Nyíregyházi VSE színeit képviseli. Mindhárom kiválóság először kapta ezt az elismerést. A megyénkben sportolók is szerepeltek a kitüntetettek névsorában: Novák Péter, az Esztergomi Vitézek Suzuki rögbicsapatának rutinos tagja, és Csernoviczki Éva az Ippon Judo Tatabánya SE cselgáncsozója először lett első.
Az abszolút megyei győztesek, Sidi Péter a Komáromi VLK sportlövője ötödszörre kapta, míg a csúcstartó Kocsis Réka, a tatai Old Lake Golf Club golfozója kilencedik alkalommal vitte el a díjat.

 

ÉV SPORTOLÓI - TELJES LISTA (KLIKK!)

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió