Elkezdődött a dorogi birkózócsarnok építése

 
Elkezdődtek a birkózó csarnok kivitelezési munkálatai az Iskola utca 1. szám alatti, a városi sportcsarnok szomszédságában található területen. Az önkormányzat elfogadta azt a határozati javaslatot, amelynek értelmében a Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. végezheti el a birkózók otthonául szolgáló épület kivitelezési munkálatait. (2018.01.11)

Dankó Kristóftól, Dorog főépítészétől megtudtuk, hogy az új komplexum 23×31 méter befogadóméretű pályával rendelkezik majd. Két darab 10×10 méteres birkózószőnyeget helyeznek el, emellett irodákat és kondicionáló helyiséget építenek ki az új intézményben. Itt végezhetik majd el a felkészüléseket a sportolók, a mérkőzéseket a szomszédos városi sportcsarnokban rendezik meg.

A beruházás összköltsége várhatóan közel 400 millió forintba kerül, amelyhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma 150 milliárd forintnyi támogatással járul hozzá. A támogatást a 16 kiemelt sportág, sportlétesítmény fejlesztésének támogatása előirányzat terhére a Magyar Birkózó Szövetség sportlétesítmény fejlesztési elképzelési keretében nyújtja a minisztérium.

A sportág iránt hatalmas érdeklődés mutatkozik a településen, így szükségszerűvé vált a sportolók számára egy új gyakorlóterem. Az egyesület az egykori Dózsa György Általános Iskola tornatermében tartja meg foglalkozásait, azonban a növekedő a helyhiány miatt nehézkes az edzések megtartása. A munkálatok augusztusban fejeződhetnek be, az ünnepélyes átadásra a szeptemberi Bányásznapokon kerülhet sor.

Forrás: kemma.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió