25 éves partnerséget ünnepeltek

 
A német Rajnai Labdarúgó Szövetség és az MLSZ Komárom–Esztergom Megyei Igazgatóság 1992-ben kötöttek partnerkapcsolatot, a szerződést Solymos Tibor és dr. Theo Zwanziger akkori elnökök írták alá. A jubileum alkalmából Walter Desch rajnai elnök vezetésével tízfős német delegáció érkezett megyénkbe. (2017.10.27)

25 éves focikapcsolat

A vendégek elsőként Komáromba látogattak, ahol dr. Molnár Attila polgármester és Horváth Gyula elnökségi tag fogadta a meghívottakat a városházán. Budapesten a Szent István Bazilikában megkoszorúzták Puskás Ferenc, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő sírját, majd parlamenti látogatáson vettek részt. A jubileumi ünnepséget Tatán tartották, ott, ahol 25 éve írták alá a partnerkapcsolati szerződést.

A programon dr. Kancz Csaba, a megyei labdarúgószövetség elnöke, megyei kormánymegbízott beszédében azt hangsúlyozta, örömteli, hogy mindkét oldalról sokan megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt, azokkal ünnepelhetnek együtt, akik nagyon sokat tettek azért, hogy ez a kapcsolat ilyen gyümölcsöző legyen a mai napig is.
– Több, mint huszonöt évvel ezelőtt megszűntek a határok, amely új esélyt adott arra, hogy a fiatalok kapcsolatba kerüljenek egymással. Fontos, hogy az ifjak ne csak a pályán rúgják a bőrt, hanem tapasztalatot is cseréljenek, megismerjék egymást, országaik kultúráját, nyelvét, hagyományait – fogalmazott.

Walter Desch, a Rajnai Labdarúgó Szövetség elnöke ünnepi beszédében szintén visszaemlékezett az elmúlt negyedszázad emlékezetes momentumaira. Az elnök kiemelte: a partnerkapcsolat folytatódik.

Dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédében úgy fogalmazott: ha huszonöt évvel ezelőttre visszagondolunk, akkor elmondhatjuk, hogy rengeteget változott a világ, Európa és természetesen a futball is. A zene mellett azonban a sport az a nyelv, amelynek segítségével még jobban megérthetjük egymást. Kifejtette, 2010-ben kétszázezer igazolt labdarúgó volt, ma pedig már háromszázötvenezernél tartunk.

Popovics György, a megyei elnökség tagja beszédében elsőként Buzánszky Jenő jelenlétének hiányát emelte ki, aki örökzöld történeteivel mindig is mosolyt csalt az arcokra. Szerencsés embernek nevezte magát, ugyanis ismerhette és ismerheti azokat az embereket, akik ennek a negyedévszázados sportkapcsolatnak az alapjait lefektették. Továbbra is arra buzdította megyénk polgárait, a sporttársadalmat, hogy használják ki a sport nyújtotta, személyes részvételen alapuló lehetőségeket és találkozásokat.

Az ünnepségen elismerést vehetett át Hoffmann József volt főtitkár dr. Kancz Csaba megyei elnöktől és Khéner László megyei igazgatótól.

Ezt követően Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, az MLSZ Komárom–Esztergom Megyei Igazgatóság társadalmi elnökségének tagja Komárom–Esztergom Megyéért Díjat adományozott Hans-Peter Schlösslernek, amit dr. Theo Zwanziger vett át helyette. Végül az 1992-ben írt partnerszerződést ünnepélyesen megerősítette kézjegyével újra dr. Kancz Csaba, valamint Walter Desch.

A német delegáció tagjai: Karin Augustin, a Rajn-pfalzi Sportszövetségek elnöke, Dr. Theo Zwanziger, a rajnai, majd a Német Labdarúgó Szövetség egykori elnöke, Walter Desch, a Rajnai Labdarúgó Szövetség elnöke, Armin Bertsch, a Rajnai Labdarúgó Szövetség főtitkára, Norbert Neuser és Alois Reichert, a Rajnai Labdarúgó Szövetség alelnökei, Norbert Weise és Walter Kirsten elnökségi tagok, Bernd Müchgesang, a Rajnai Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli tagja és Wener Lunnebach egykori főtitkár.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió