Vas Péter újra Európa bajnok

 
Az évek óta világszínvonalon teljesítő junior korú utánpótlás sportlövőink tették érmekben színessé a Janus-arcú 10 méteres Európa-bajnokságot Mariborban, amelyen felnőtt válogatott tagjai döntő nélkül maradtak. A komáromi Vas Péter két aranyérmet is szerzett. (2017.03.21)

Vas Péter világcsúccsal Európa bajnok



A magyar felnőtt válogatottak eredményei elmaradtak az előzetes várakozásoktól a szlovéniai kontinenstornán: a komáromiak közül a három éve Európa-bajnoki győztes Miskolczi Julianna az 50., az Európa- és világbajnok Sidi Péter a 12., a 17 éves Pekler Zalán a 49. helyen végzett, de a többiek közül a többszörös Európa- és Világbajnok futó céllövő Sike Józsefnek (13.), vagy a pisztolyos Tobai-Sike Renátának (18.) sem sikerült fényesebbre a szereplése.

A maribori kontinensviadalt a juniorkorú utánpótlás-versenyzők tették emlékezetessé. Major Veronika, az Európa-bajnokság háromszoros egyéni győztese mellett férfi és női puskában is szoríthattunk magyar versenyzőnek a döntőkben, köztük a komáromi Vas Péternek (Finomító SLK), aki 8. lett a Péni Istvánnak bronzot hozó számban. A kettejüket kiegészítő Kovács Csabával alkotott junior puskaválogatott érte el a lőfegyveres csapatsport legszebb maribori eredményét: világrekordot lőve lettek Európa bajnokai.
Az előzetes versenyeredményekből nagyon jó szereplést várt a felnőtt és a junior férfi csapattól Kisvárdai István, Pekler Zalán és Vas Péter edzője, ami félig igazolódott be.

Vas Péter:

– A 60 lövéses alapverseny kezdő 3 sorozata gyengére sikerült, de utána megnyugodtam, összeszedtem magam, és az utolsó 3 sorozatra csúcsformába kerülve sikerült bekerülni 5. helyen a döntőbe, ahol Péni Istvánnal ketten voltunk magyarok. Az első egyéni Eb-finálémban próbáltam kezelni a stresszt, de itt erre nem volt 3 köröm, és a 8. helyen zártam. Jó lecke volt, hogy legközelebb, mit és hogyan kell majd csinálni. Azt a kis pluszt, ami egyéniben hiányzott, a csapatban visszakaptuk, hiszen a klasszikus csapatversenyben 0,2-del, világcsúcsot lőve sikerült megelőzni a horvátokat. A most először tesztjelleggel megtartott 8-as csapatdöntő fináléjában a horvátokkal kerültünk össze ismét, ahol a végén nagy 10-eseket lőve, minimális különbséggel, 21-19-cel sikerült megszerezni a győzelmet. Felemelő érzés volt a csapat tiszteletére megszólaló Himnuszt kétszer hallgatni.

– Pekler Zalán esetében már a felnőttválogatottság is nagy eredménynek számított, a cél az ő esetében elsősorban a tapasztalatszerzés volt. Csak titkon álmodtunk arról, hogy Sidi és Somogyi mellett célba ér – értékelt Kisvárdai István, aki a juniorokról elmondta: Vas Péter hozni tudta tehetségét, aki kiváló eredménnyel járult hozzá a világcsúccsal megvédett Eb-címhez. – Kétszeresen, mert a 60 lövéses csapatverseny mellett a jövőbeni Európa-bajnoki döntők maribori tesztversenyét is arannyal zárták, miután a negyed-, elő- és nagydöntős párharcokban sem talált legyőzőre a magyar csapat - fogalmazott.

Forrás: kemma.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió