Sidi Pétert leblokkolta a szél

 
 A pekingi olimpián a komáromi Sidi Péter ezúttal elmaradt a várakozástól, és a 39. helyen végzett a kisöbű sportpuskások fekvő számában. (2008.08.15.)
Sidi Pétert leblokkolta a szél
A pekingi olimpián a komáromi Sidi Péter ezúttal elmaradt a várakozástól, és a 39. helyen végzett a kisöbű sportpuskások fekvő számában. (2008.08.15.)

 

Nem jutott a döntőbe Sidi Péter a kisöbű sportpuskások fekvő számában. Kétszeres Európa bajnok, Pekingben légpuskában hatodik sportlövő 588 körös teljesítménnyel csak a 39. helyen végzett 56 induló közül.
Sajnos, Sidi Péternek ezúttal nem volt szerencséje. Jó kezdés után esni kezdett az eső, fújt a szél, és pont a lőállásnak azon a szélén, ahol a komáromi fiú lőtt. Ez alaposan megzavarta.
Sidi az első két sorozatában 99 kört lőtt, ami reményekre jogosító teljesítmény. Aztán a harmadikban 97-et, a negyedikben pedig csak 96-ot. Az ötödik sorozatban 98, majd zárásként 99 kör következett, de ez már kevés volt az üdvösséghez. .
 
A döntőbe az ukrán Ajvazjan (599), az olimpiai címvédő amerikai Emmons (597), a norvég Vebjörn (596), az ausztrál Potent (595), a finn olimpiai ezüstérmes Hirvi (595), a világbajnok fehérorosz Martinov (595), az Európa-bajnok orosz Prihodcsenko (595) és a francia Sauveplane (594) került be.
Végeredmény:
1. Artur Ajvazjan Ukrajna 702,7
2. Matthew Emmons Egyesült Államok 701,7
3. Warren Potent Ausztrália 700,5
 
 Vasárnap javíthat, pontosabban ismét pontszerző lehet Sidi Péter. magyar idő szerint 3.00-kor férfi rendezik a kisöbű sportpuska összetett selejtezőjét, a döntő 7.30-kor kezdődik. Remélhetőleg a komáromi fiú szép eredménnyel örvendezteti meg a talán legerősebb számában a sportszerető magyar tábort.
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió