Sidi Péter címvédése Szlovéniában

 
A világ- és Európa-bajnoki címvédő komáromi sportlövő, Sidi Péter az új szabályok szerint is szép győzelmet aratott a Szlovén GP-n, ahol megvédte a címét. (2013.01.07.)

A világ- és Európa-bajnoki címvédő komáromi sportlövő, Sidi Péter az új szabályok szerint is szép győzelmet aratott a Szlovén GP-n, ahol megvédte a címét. (2013.01.07.)

 

Sidi Péter már az alapverseny során is jó formát mutatott, és ötkörös előnnyel végzett az első helyen. Mivel az új szabályok értelmében eltörölték az alaperedményeket, a szlovénok veterán olimpiai bajnoka – Rajmond Debevec – ugyanolyan eséllyel várhatta a finálét, mint az alapversenyben nála messze jobban teljesítő komáromi sportlövő. A mindent eldöntő „sprintversenyt" azonban  ismét Sidi Péter nyerte, s ezzel megvédte a tavalyi címét.

– Az alapvereny után a lövésztudást jobban toleráló régi szabályrendszer szerint már zsebben érezhettem volna az aranyérmet, de egy oroszrulett-szerű szerencsének teret engedő új szabályrendszer szerint nulláról indulva kellett újra felvennem a harcot az előző évszázad lövőjének is megválasztott Rajmond Debeveccel szemben. Ez természetesen neki kedvezett, hiszen törölték az előnyömet, és a döntő sprinttávján nem érvényesülhet annyira a lövésztudás, mint a régi szabályrendszerben. Ennek ellenére sikerült másodszor is győznöm – összegezte Sidi Péter, aki szerint az új szabályrendszer nem jó.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió