Tízezren a mellrák ellen

 
Több ezer fős rózsaszín tömeg vonult Budapest belvárosában az AVON mellrákellenes sétáján. Az ismert előadóművészek, énekesek, műsorvezetők, sportolók által vezetett menet az odafigyelésre, az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen a mellrák a nőket sújtó leggyakoribb daganatos megbetegedés, amely évente 2,5 ezer életet követel hazánkban. (2015.06.06.)

A mellrákellenes sétát Dombóvári Vanda, az egész napos esemény háziasszonya indította el. A több ezer fős menet rózsaszínbe borította a Lánchidat, majd a budai és a pesti oldalt. A résztvevők a 3,7 km-es táv megtétele után, a nap legmeghatóbb pillanataként, közösen engedték fel rózsaszín léggömbjeiket, ezzel is kifejezve szolidaritásukat a betegséggel küzdők iránt.

A mellrákellenes sétán részt vett Ördög Nóra, Csobot Adél, Danics Dóra, Keresztes Ildikó, Horányi Juli, Dukai Regina, Pintácsi Viki, Debreczeni Zita, Fésűs Nelly, Pintér Adrienn (Ada) és Karda Bea. A menetet sportolók is erősítették, hiszen ott voltak az UVSE magyar bajok női vízilabda csapat, a női röplabda válogatott, illetve a női jégkorong válogatott tagjai, Miló Viki profi boksz világbajnok, illetve Monspart Sarolta tájfutó világbajnok is.

Akadt néhány bátor férfi is, aki támogatásáról biztosította a hölgyeket: részt vett a menetben Csonka András, Istenes Laci és fia Istenes Bence, valamint Magosi Bálint, divízió 1-es világbajnok ezüstérmes jégkorongozó is.

„A mai eseményre több mint 11 ezren regisztráltak, ami jól mutatja az összefogás erejét. Élete során minden 8. nőnél kialakulhat mellrák, éppen ezért vállalatunk szeretné minél több nő figyelmét felhívni az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontosságára. Hiszünk benne, hogy gyermekeink már egy olyan világban nőhetnek fel, ahol nem kell több feleséget, barátnőt, édesanyát, leányt sem elveszíteni egy olyan betegség miatt, amely korai felismerés mellett jó eséllyel gyógyítható” – mondta Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője.

„Az AVON közel 130 éve küzd a nőkért a legkülönfélébb módokon. Tanácsadóink nagy többsége is nő, éppen ezért társadalmi felelősségvállalási tevékenységünk keretében olyan célokat támogatunk, amelyek a hölgyek életét, életminőségét leginkább befolyásolják. Mellrákellenes küzdelmünk részeként az elmúlt évek során, világszinten közel 230 milliárd forintot adományoztunk különböző mellrákkal foglalkozó szervezeteknek, alapítványoknak, kórházaknak, amelyben jelentős szerepet vállalt a magyarországi leányvállalat is. Ennek a harcnak része a mai rendezvény is” – tette hozzá Radeczky Zoltán, az AVON Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az AVON egész napos rendezvényén bemutatkoztak a mellrákellenes harcban részt vevő szervezetek, alapítványok, egyesületek és önszerveződő csoportok; a kerekasztal-beszélgetések

során pedig szakértők, orvosok, alapítványi munkatársak osztották meg tapasztalataikat a betegség kapcsán. A hölgyeket egész nap különböző előadások, testet és lelket kényeztető programok várták, de a család többi tagja sem unatkozott, hiszen a szervezők a gyerekek és a férfiak számára is izgalmas programokkal készültek. A napot könnyűzenei koncertek sora zárta.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió