Példaértékű a K&H CSR

 
Budapest, 2015. október 8. – Immár a harmadik egymást követő évben részesült CSR Best Practice elismerésben a K&H Csoport. A Magyar PR Szövetség ezúttal a K&H a hátrányos helyzetűekért programot méltatta a kitüntetéssel. (2015.10.11.)

A Magyar PR Szövetség immár kilencedik éve hirdeti meg CSR Best Practice pályázatát, hogy bemutassa és elismerje a vállalati felelősségvállalás legjobb hazai gyakorlatait. A kilenc nyertes között idén ismét helyet kapott a K&H Csoport, amely már a harmadik alkalommal részesül elismerésben. 2013-ban a K&H Vigyázz Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt, tavaly a K&H gyógyvarázs programot, idén pedig a K&H a hátrányos helyzetűekért programot ítélte példaértékűnek a szakmai zsűri.

 A K&H 2014 szeptemberében hirdette meg a K&H a hátrányos helyzetűekért programot, amely átfogó kezdeményezésként átível a K&H eddigi négy kiemelt támogatási területén – a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a sport és a fiatalok oktatása területén.

 A program keretében a K&H kiemelten támogatja a hátrányos helyzetű térségekben működő, az ott élő gyermekeket ellátó egészségügyi intézményeket, kulturális programokra – színházba, koncertre – viszi a gyerekeket, sportszer-beszerzési pályázatot ír ki az általános iskolák számára, és külön hangsúlyt fektet az elmaradott térségekben élő gyerekek pénzügyi oktatására. Az elmúlt egy évben közel 12 millió forint támogatásban részesültek ezen régiók gyermek-egészségügyi intézményei, 2 millió forint értékűkben kapott sportszereket 5 oktatási intézmény, 710 gyerek jutott el különböző kulturális programokra, a pénzügyi oktatást pedig pénzügyi tudatosságra nevelő képzéssel, valamint 2,5 millió forint értékű laptop támogatással segítette a K&H.

 „A K&H a hátrányos helyzetűekért program nem más, mint egy hosszú távú befektetés az emberi erőforrásokba. Magyarország jövőbeni gazdasági és társadalmi fejlődése azon múlik, hogy a most felnövekvő generáció felnőttként mennyire lesz boldog, egészséges, képzett, egyszóval mennyire tud teljes életet élni. Bízunk benne, hogy programunk révén ezeknek a fiataloknak olyan tapasztalatokat és élményeket adunk, amelyek új célokat, új jövőképet, új távlatokat nyitnak előttük, és ezzel hozzájárulhatunk jövőbeli teljes életükhöz” – mondja Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

  

„Örömmel tölt el, hogy szervezetünk 2007-ben azzal a szándékkal alapított díja, hogy a vállalati felelősségvállalás hazai legjobb gyakorlatait bemutassa, idén is követendő példákkal szolgál. Az MPRSZ

Elnöksége, CSR tagozata és a zsűri nevében gratulálok a díjazottaknak, példaértékű gyakorlataikat terjesztjük és a szakirányú felsőoktatásban is törekszünk bemutatásukra” – nyilatkozta Mayer Zsolt, a MPRSZ alelnöke, a zsűri elnöke.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió