Mi motiválja a gyermekorvosokat?

 
Július 1. a magyar egészségügy napja. A K&H gyógyvarázs a jeles nap alkalmából sorra veszi a magyar gyermekegészségügy legfontosabb adatait, és azt, mi motiválja legjobban a gyermekek ellátásában dolgozó orvosokat, ápolókat. (2015.07.02.)

Az Országos Egészségügyi Pénztár ősszel kiadott, 2013-as évet vizsgáló adatai szerint Magyarországon 1 851 000 0-18 éves korú gyermek él. Rájuk összesen 1547 házi gyermekorvosi szolgálat jut, ahova egész évben együttesen 1 363 000 alkalommal vitték el a szülők beteg gyermekeiket.

Hazánkban összesen 3794 kórházi ágy található a csecsemő- és gyermekgyógyászati részlegeken, amelyek 66,62%-os kihasználtsággal működtek 2013-ban. A beteg gyermekek átlagosan 4,18 napot töltöttek a fehér falak között, de 3617 gyermek már egy nap után hazamehetett.

A magyar gyermekgyógyászatban dolgozók elhivatottsága példaértékű: a kicsik gyógyításával foglalkozó szakemberek évente 1 492 000 (napi 4088) esetet látnak el.

A K&H gyógyvarázs 2014-ben végzett kérdőíves felméréséből kiderül, hogy a gyermek-egészségügyi dolgozók 70%-a, mélyen elkötelezett a kicsik gyógyítása iránt. Bár motiváltságuk az utóbbi időben a külső körülmények – alulfinanszírozottság, az orvosok túlterheltsége, anyagi, megélhetési problémák – hatására csökken, de még így is magasabb, mint a felnőtt gyógyászatban dolgozó kollégáik esetében.

A gyermekgyógyászatban dolgozók elkötelezettsége első sorban hivatástudatukból, a gyermekek szeretetéből adódik. A szakma legcsodásabb pillanatainak azt tartják, amikor egy több napja, hete, netán hónapja a kórházban tartózkodó gyermek végre gyógyultan, mosolyogva távozhat az osztályról, vagy amikor egy egészséges gyermek visszatér, hogy beszámoljon arról, milyen volt az iskola, a tábor, vagy éppen a matekverseny.

A hazai gyermekegészségügy szereplői ismerik a legmodernebb eljárásokat, kezeléseket, ami kiemelkedően jó arány, mint ahogy az is, hogy a legtöbbjükben (90%) nagy a nyitottság a különböző szakmai képzések iránt. Éppen ezért a gyermek-egészségügyi dolgozók munkájának nagy lendületet adhat egy új eszköz beszerzése is, ami nemcsak a legújabb technológiák alkalmazását, gyakorlati elsajátítását jelenti, hanem munkájuk megbecsülését, elismerését is. Az ilyen eszközök révén még hatékonyabbak tudnak lenni, több gyermeket tudnak ellátni, vagy épp felgyorsíthatják a kicsik gyógyulását.

„A K&H gyógyvarázs 2004 óta összesen 530 millió forint értékben adományozott orvosi eszközöket a hazai gyermek-egészségügyi intézményeknek, ezzel is elősegítve, hogy az orvosok a legkorszerűbb eszközök segítségével minél gyorsabban és hatékonyabban gyógyíthassák a legfiatalabb generációt” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Ezzel is szeretnénk kifejezni nagyrabecsülésünket a gyermek-egészségügyben dolgozók iránt, és reméljük, hogy a korszerű berendezések tovább segítik munkájukat, hogy ezzel közösen járulhassunk hozzá a jelen és a jövő társadalmának minél teljesebb életéhez.”

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 858 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. március 31-én. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

 

Főbb adataink:

 

K&H Bank

  1. március 31-én:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 189 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,0 milliárd forint

 

 

K&H Biztosító

  1. március 31-én:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,1 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

 

További információ:

 

Bop

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség

Tel: 06 (1) 350 7390 /210

e-mail: zs.illes@well.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió