Új-Zélandról is érkeznek sakkozók Esztergomba

 
Hamarosan nemzetközi sakkmesterek és fiatal titánok népesítik be rövid időre Esztergomot, április 8-án rajtol ugyanis a III. FIDE Open nemzetközi sakkverseny a Kőrösy Kollégiumban. Eddig 8 ország több, mint 90 versenyzője jelezte, hogy a „Bazilika árnyékában” A és B csoportban asztalhoz ülnek. (2016.04.07.)

sakkozók

Esztergom lengyel testvérvárosából, Gnieznoból már ma megérkezett a sakkozói küldöttség, a szomszédos országokon kívül érkeznek versenyzők Norvégiából és Új-Zélandról is. Megeshet, hogy a Kőrösy László kollégium nagyterme (Szent István tér 6.) kicsinek bizonyul majd. Kovács Gézáék számításai szerint maximum 102 embert tudnak leültetni, és még mindig érkezhetnek a nevezések.

Az érdeklődés is azt bizonyítja, hogy az Esztergomi Sakk Club jó úton jár, Esztergom pedig nem csak a magyar sakkozás fellegvára, de nemzetközileg is elismert verselyhelyszín lehet. A következő bajnokságban az NB II-t megcélzó utánpótlás-nevelő klubnak jelenleg 31 ifjúsági játékosa van, akikre biztosan lehet számítani.

Csütörtökön 18 órától a Kőrösy László Kollégiumban schnell versenyt rendeznek, a megmérettetésen bárki indulhat, versenyengedélyre sincs szükség. A 9 fordulós svájci rendszerű gyors partisorozat bevezetője a pénteken kezdődő nagy versenynek. Pénteken háromnegyed 5-től indulnak meg a sakkórák, 15 órától lehet regisztrálni a FIDE versenyre. Szombaton három, vasárnap pedig két fordulót rendeznek meg.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió