NB I. B-ben indul a Tatai HAC-Baráteam?

 
A Tatai HAC-Baráteam sakkcsapata a 2008-2009-es évadban az NB II., Bayer csoportjában bajnok lett, így jogot szerzett magasabb osztályban, az NB I. B-ben való szereplésre. Ismerve a magyar sakk erősségét, ez kiváló eredmény. (2009.08.03.)
Bravúros szereplés, anyagi gondok
 
A Tatai HAC-Baráteam sakkcsapata a 2008-2009-es évadban az NB II., Bayer csoportjában bajnok lett, így jogot szerzett magasabb osztályban, az NB I. B-ben való szereplésre. Ismerve a magyar sakk erősségét, ez kiváló eredmény. (2009.08.03.)
 
    A tatai gárda évek óta kiemelkedő eredményeket ér el, többek között a Honvéd Sportegyesületek Országos Bajnokságát zsinórban háromszor is megnyerte. A magyar villámbajnokságban 2005-ben és 2007-ben is bajnok lett. Mégis a mostani siker a csúcs.
 Azért megjegyezzük, hogy 2007-ben  az országos rapidbajnokságot is a Baráteam nyerte.
     – A szakosztály életében ekkor új fejezet kezdődött. A Tatai HAC-Baráteam néven 2007-ben újra nevezett a megyei bajnokságba, amelyet nagy fölénnyel megnyert. Ezután jött az NB II., majd annak megnyerése után itt a nagy lehetőség, az NB I. B.-ben való szereplés – emlékezett vissza a tataiak szakosztályvezetője, id. Bokros Albert, aki évtizedek óta ténykedik a város sakksportjáért.
   A Tatai HAC-Baráteam csapatában a következők kiharcolták ki a bajnoki címet: ifj.Bokros Albert, Bokros Csilla, Börcsök László, Deák Ferenc, Göcző Melinda, Horváth Attila, Horváth Csaba, Heitz F. Dániel, Juhász László, Juhász Zsuzsanna, Jamrich György, László Imre, Szili András, Szitás Gábor, Szeberényi Ádám, Vajda Levente, Vrona Mihail.
 
   Távolabbi célként az első osztályba való feljutást jelölték meg, ám ebből úgy néz ki, hogy semmi sem lesz. Még az NB I. B-ben való induláshoz sincs meg az elegendő pénz.
 Ifj. Bokros Albert 14 éves kora óta kiváló sakkozó, aki azóta NB I-es csapatokban játszott. Tagja volt a magyar ifjúsági és a juniorválogatottnak. Háromszor is korcsoportos egyéni magyar bajnok volt, de az Európa-bajnokságokon is ért el érmes helyezést.
 A tatai sakkozás fellendítésének érdekében  tért vissza Jamrich Györggyel és, Vajda Leventével együtt a THAC-Baráteamhez.
 – Az NB I. B-ben már mások a követelmények – folytatta id. Bokros Albert. – Mintegy négymillió forint az éves költségvetés, és ebből csak másfélmillió áll a rendelkezésünkre. A város vezetéséhez levélben fordultunk azzal a kéréssel, hogy segítsenek céljaink megvalósításában.
   A tatai sakkozók kerete képes arra, hogy megnyerje az NB I. B-t – vélekedik Pintér József nemzetközi nagymester, a magyar sakkozás egyik nagy alakja. Ő a tataiak mesteredzője, aki eddig társadalmi munkában végezte munkáját. A továbbiakban már az ő „béréről is gondoskodnia” kell a szakosztálynak. Nem nagy pénzről van szó, de mégis kiadás. Mellette még a versenyzési utazási és egyéb költségekről.
 – Bízunk a város vezetésében, mert nagyon szeretnénk az NB I. B-ben szerepelni – mondta ifj. Bokros Albert. – Csapatunk jó képességű sakkozókból áll, akik jószerivel ingyen játszanak a Tatai HAC-Baráteam színeiben. Biztos vagyok benne, hogy legmagasabb osztályban is megállnánk a helyünket, és soha nem tapasztalt hírnevet szereznének Tata városának.
                                                                                                                     Péntek
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió