Trinacionális találkozó Zánkán

 
32 német, francia és magyar, a nemzetközi cserekapcsolatokat jövőben szervező fiatal vett részt a zánkai rendezvényen, melynek fő témája a fogyatékkal élők sport általi integrációja és az interkulturális tanulás volt. (2009.08.29.)
Fogyatékos integráció és történelmi visszatekintés három nyelven…
32 német, francia és magyar, a nemzetközi cserekapcsolatokat jövőben szervező fiatal vett részt a zánkai rendezvényen, melynek fő témája a fogyatékkal élők sport általi integrációja és az interkulturális tanulás volt. (2009.08.29.)
 
Megyénk és Rajna-Pfalz tartomány sport partnerkapcsolata 18 éves múltra tekint vissza. A Rajna-pfalzi sportszövetség burgundiai sportkapcsolatával kiegészülve ez 1994-ben háromoldalúvá bővült. Minden évben két-, illetve háromoldalú sporttalálkozókra is sor kerül a megyei sportszövetségek, egyesületek, klubok és iskolák részvételével. Alappillérük az évente más helyszínen megrendezésre kerülő trinacionális nemzetközi módszertani csoportvezető képző szeminárium, melynek 2009. augusztusában a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum adott otthont. Sikeres lebonyolításában nagy szerepet vállalt Varga Zita, a megyei önkormányzat nemzetközi referense.

 

32 német, francia és magyar, a nemzetközi cserekapcsolatokat jövőben szervező fiatal vett részt a rendezvényen, melynek fő témája a fogyatékkal élők sport általi integrációja és az interkulturális tanulás volt. Színes programok és előadások révén megtapasztalhatták a résztvevők, hogy milyen szerepet tölt be a sport a fogyatékkal élők integrálásában. Az ülő röplabda, a csörgőlabdázás, valamint a boccia kipróbálása mellett Franciska von Knoblauch és Kissné Zobor Zsuzsanna a terápiás lovaglásról tartott előadást, majd a résztvevők megtekintették a kömlődi lakóotthon három gyermekének bemutatóját, kipróbálták gyakorlataikat.
 
A szeminárium másik fő témája a 20 évvel ezelőtti osztrák-magyar határnyitás volt, melyről a Máltai Szeretetszolgálat egyik munkatársa, Muskovszki Judit tartott előadást. Ezt követően a résztvevők felmérést végeztek Veszprémben járókelők megkérdezésével arról, hogy kinek, mit jelentett a 20 évvel ezelőtti esemény, ki, hogyan őrizte meg emlékezetében a történteket. Az értékelés tapasztalatai nagyon pozitívak volt. A megkérdezett több mint 50 ember szívesen emlékszik vissza múltunk e jeles eseményére.
 
Nagyon fontos szerepet kap minden szemináriumon a nyelvi animáció, melynek célja, hogy olyan egyszerű mondatokat (például: köszönési formákat) tanuljanak meg a résztvevők mindhárom nyelven, melyeket később is használni tudnak különféle szituációkban, attól függetlenül, hogy beszélik-e az adott idegen nyelvet. A nemzeti estek közelebb hozták egymáshoz a résztvevőket és segítették a fiatalok egymás kultúrájával való ismerkedését.
                           (KEMÖH információ)
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió