Strandröplabda: Bagicsék a csúcson

 
 A legmagasabb szintű honi strandröplabda-bajnokság sorozatában szép megyei siker született. A férfiak mezőnyében a fináléban az egész nyáron egyenletes teljesítményt nyújtó Bagics Balázs (képünkön), Tóth Gábor duó diadalmaskodott. A nyolc állomásból álló NESTEA Magyar Bajnokság döntőjét Balatonbogláron rendezték. (2008.08.11.)
Strandröplabda: Bagicsék a csúcson
A Bagics-Tóth duó lett a NESTEA Magyar Bajnokság győztese
 

A legmagasabb szintű honi strandröplabda-bajnokság sorozatában szép megyei siker született. A férfiak mezőnyében a fináléban az egész nyáron egyenletes teljesítményt nyújtó Bagics Balázs, Tóth Gábor duó diadalmaskodott. A nyolc állomásból álló NESTEA Magyar Bajnokság döntőjét Balatonbogláron rendezték. (2008.08.11.)

 

 

Bagics Balázs nagyszerűen szervált

Százhalombattán, Cegléden, Nyíregyházán, Vonyarcvashegyen, Szolnokon, Agárdon, Dévaványán és Gyenesdiáson rendeztek a nyáron A-kategóriás tornákat és mesterversenyeket a NESTEA Magyar Strandröplabda Bajnokság keretében. A Bagics Balázs, Tóth II Gábor duó három tornát megnyert, és még egy ezüstérmes hellyel is büszkélkedhetett a Tatai Strandröplabda SE párosa. A versenyeken a legtöbb pontot szerző duók kerültek a balatonboglári döntőbe (16 páros), és a szakemberek Bagicsékat tartották esélyesnek a végső sikerre. Így lett, magabiztos játékkal győztek le valamennyi ellenfelüket.

 

 A Szauter Ferenc, Koch Norman duó sokáig esélyes volt

– Jó formában vártuk a boglári finálét, pedig igen kevés közös tréninget tudtunk tartani Gáborral – értékelt Bagics Balázs. – Fizikálisan viszont nagyon felkészültek voltunk, és ennek köszönhetjük, hogy sorozatban tudtunk győzni, majd a döntőt is sikerrel vettük a Mózer Zoltánra, Dávid Zoltán (mindketten a hagyományos magyar röplabda-válogatott erősségei – a szerk.) duó ellen. Bagics Balázs, aki Extra Ligás röplabdás, egyébként a férfi ifjúsági-válogatott másodedzőjeként Izsákon töltötte legtöbb idejét a fiatal tehetségekkel. Játékán mindez nem látszott, miként Tóth Gáborén sem. Ismerve a honi strandröplabda hatalmas fejlődését, nem akármilyen siker 2008. évi végső diadaluk.

A sorozat kezdetekor úgy tűnt, hogy a Koch Norman, Szauter Péter duót nem lehet majd megállítani. Az első öt állomáson biztosan végeztek az élen, aztán jöttek Bagicsék. Azért a 3. helyet megszerezte a tatabányai kettős, ami igen dicséretes teljesítmény.
A 4. helyen végző páros egyik tagja szintén tatabányai fiú, Koch Róbert személyében.
 
NESTEA Magyar Bajnokság döntő
Elődöntő
Dávid Zoltán, Mózer Zoltán-Koch Norman, Szauter Péter 2:0 (19, 21)
Bagics Balázs, Tóth II Gábor-Koch Róbert, Nagy Péter 2:1 (-15, 21, 13)
A 3. helyért: Koch N., Szauter-Koch R., Nagy P. 2:1 (-16, 14, 19)
Döntő: Bagics Balázs, Tóth II G.-Dávid Z., Mózer 2:1 (17, -19, 9)
 
A végeredmény
1. Bagics Balázs, Tóth II Gábor
2. Dávid Zoltán, Mózer Zoltán
3. Koch Norman, Szauter Péter
4. Koch Róbert, Nagy Péter
 
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió