Röplabda: Józsi bácsit köszöntötték

 
 Nagy nap volt az egykori tatabányai férfi röplabdások életében. Amire már régóta vártak, most teljesült. Találkoztak egykori edzőjükkel, Nemes Józseffel, akinek megköszönték, hogy annak idején nevelte őkert a sportág szeretetére egyben az életre is. (2009.05.25.)
Nagy nap volt az egykori tatabányai férfi röplabdások életében. Amire már régóta vártak, most teljesült. Találkoztak egykori edzőjükkel, Nemes Józseffel, akinek megköszönték, hogy annak idején nevelte őkert a sportág szeretetére egyben az életre is. (2009.05.25.)
 

Nemes József a magyar röplabdaélet egyik nagy alakja, aki Tatabányán edzősködik évtizedek óta. Pályafutása első felében a megyeszékhely férficsapatának volt a trénre, később a Vértes Volán női együttesét dirigálta. Még ma is foglakozik a volános utánpótlással. Az ősz mestert nem felejtik el egykori tanítványai. Május 23-án a tatabányai Zöld Szalon Sörözőben találkoztak a kiváló edzővel, hogy megköszönjék, amit tett értük röplabda pályafutásuk egyengetéséért.

 

Varga Ferenc, a Zöld Szalon Söröző tulajdonosa (a találkozó helyszíne), aki szintén Nemes József neveltje volt, már három órával a találkozó előtt igencsak el volt foglalva. Főzött a társaságnak. Vörösborral „átitatott” gombás marhapörköltet. Egy órával a kezdés előtt megérkezett Torda Tamás, mégpedig régi ereklyékkel. A tavaly év végén váratlanul elhunyt édesapja (szakosztályvezető, elnök, intéző, minden egy személyben ő volt sokáig a röplabdacsapatnál) gyűjtötte össze a régi versenyigazolásokat, fotókat és még egy tucatnyi relikviát, amelyeket mint később kiderült, kitörő örömmel vettek át Tamástól az „öreg harcosok.”. Aztán jöttek sorra a röplabdások, akik a Komép SC színeiben értek el szép sikereket a 70-es, nyolcvanas években.

Öröm volt nézni a nagy találkozásokat. Sokan két évtizede nem látták egymást. Az élmények felelevenítése volt már ekkor az esemény vezérlője. Volt miről beszélni. Pócz János, aki futballistaként kezdett, aztán átpártolt Nemes József hatására a röplabdához, szerencsés embernek érzi magát. Bár fociban is ügyes gyerek volt, röpiben válogatottságig vitte, miként Szauter Ferenc is, aki ma a Dág NB I-es csapatának az edzője.

   Közben megjött Józsi bácsi, akinek sajnos az egészsége rakoncátlankodik, és a héten a Szent Borbála kórház lakója volt. Mint mondta, eszébe nem jutott kihagyni ezt a találkozót. Vele érkezett Panni néni, a felesége, aki nagyon jól ismeri férje egykori játékosait, hiszen szinte minden mérkőzést megtekintett abban az időben.

   A nagy örömben, a kifogyhatatlan élmények felidézése közben el kellett telnie majd egy órának, mire eljött az ünnepi pillanat. A házigazda Varga Ferenc díszes serleget nyújtott át Nemes Józsefnek, és egy emléklapot, egykori játékosai aláírásával.

    – Az öregfiúk nevében szeretettel köszöntjük Józsi bácsi. Azok, akiket elindított a röplabdapályán, és akik közül sok jó játékos nevelkedett a kezei alatt. A röplabda szeretetét soha nem ölhetik ki belőlünk – mondta Varga Ferenc, majd átadta Nemes Józsefnek az egykori tanítványok ajándékait.
   Ilyenkor csak azt tudom mondani, olyan életet éljen mindenki, amit én éltem. A röplabda bűvkörében, és ezért a szép sportágért mindent megtenni – mondta Józsi bácsi meghatódva.

 

Varga Ferenc alaposan kitett magáért. Remekül szervezte meg az esemény, és 23 egykori játékostárs jött össze. A házigazda arra is gondolt, hogy egyperces néma gyásszal emlékezzenek meg Torda Imréről és azokról a társakról, akik már nincsenek az élők sorában.

 

A pörköltnek nagy sikere volt, és a vacsora elfogyasztása után a sötétbe nyúlóan emlékeztek vissza a szép és kedves, oly sok élménnyel teli múltra az öregfiúk. A búcsú pillanataiban megegyeztek a régi társak, hogy évente egyszer találkoznak a Zöld Szalon Sörözőben, vagyis hagyományt teremtenek a mostani eseményből.

 
A következők vettek részt Nemes József köszöntésén:
Geier Lajos, Kozár László, Vig Zsolt, Soós Sándor, Ádám Miklós, Darabos István, Szombath János, Pály Attila, Lovas Ernő, Szegedi József, Hernádi István, Talló Tibor, Szauter Ferenc, Torda Tamás, Joó Sándor, Fink István, Pócz János, Nagy Imre, Hetényi István, Fekete Zoltán, Györgyi Ferenc, Száraz Tamás és Varga Ferenc.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió