Bronzért küzdenek a dágiak

 
Ahogyan az várható volt, a Fino Kaposvár és a Kecskeméti RC is győzni tudott az elődöntő harmadik mérkőzésén, így mindkét gárda 3:0-s összesítéssel került a bajnoki döntőbe, s sorozatban nyolcadszor mérkőznek meg a fináléban az aranyéremért. A Vegyész RC-Kazincbarcikának és a Dágnak maradt a bronzmérkőzés. (2015.04.06.)

FINO Kaposvár–Dági KSE 3:0 (19, 12, 22)

 

FINO Kaposvár: Magyar B. 2, Bagics Balázs 9, Juhász P. 10, Németh F. 14, Bozóki 5, Szabó A. 9. Csere: Deák (liberó), Rása 7. Vezetőedző: Demeter György.

 

Dág: Krupánszki 9, Horváth G. 5, Oszuska Z., Jánossy 5, Szauter P. 14, Oszuska G. Csere: Bagics Bence (liberó), Balázs B. Vezetőedző: Szauter Ferenc.

 

A két együttes ebben az évadban immár hetedszer feszült egymásnak. A kaposváriak az első szettben Németh Ferenc foghatatlan szerváival lendültek játékba, és fokozatosan növelték előnyüket. A vendégek 21:12 után még felkapaszkodtak, de nem tudták megakadályozni a FINO 25:19-es győzelmét. A térfélcsere után is a szezonkezdet óta veretlen somogyiak irányították a játékot.

Bagics Balázsék (fotónkon a Dágon nevelkedett, ma már kaposvári  kiválóság) továbbra is hatásosan nyitottak, és a pontos támadás-befejezésekkel sem maradtak adósak. A szett derekán már tíz pont volt a két együttes közti különbség, és a hajrában a csereként beállt Rása Alex is hozzátette a részét az eredményhez szép megoldásaival (25:12).

 

Ezután formalitásnak tűnt a harmadik játékrész, ehhez képest szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat. Felváltva estek a pontok, de a FFINO így is eljutott a végkifejletig: 23:22 után két látványos blokkal dőlt el a mérkőzés sorsa (25:22).

 

Demeter György: – Örülök, hogy szettvesztés nélkül jutottunk a döntőbe. A harmadik játszmában ellenfelünk szerkezetet váltott, és ez kissé meglepett bennünket, de tudtuk hozni ezt a játékrészt is. Most két hetünk van felkészülni a döntőre, célunk nem lehet más, mint az első hely megszerzése.

 

Szauter Ferenc: – Csak gratulálni tudok a Kaposvárnak, és sok sikert kívánok nekik a döntőben. Mi változatlanul sérülés miatt nélkülöztük néhány játékosunkat, de a harmadik játékrészben más elképzeléssel léptünk pályára, s ez eredményes volt egy ideig. Mindent megteszünk a harmadik hely megszerzéséért. A Kaposvár 3:0-s összesítéssel jutott a bajnoki döntőbe.                       (NS online)

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió