Nagy sikerű bunyóverseny az Arénában

 
  Tatán volt ugyan ökölvívó szakosztály, amely 58 éve megszűnt, ám bunyóversenynek még nem adott otthont a város. Most azonban a nemrégiben alakult Aréna SE történelmi pillanatot varázsolt a sportcentrumba. Nagyszerű eseménynek örülhetett a szép számú közönség. (2009.08.02.)
Tatán volt ugyan ökölvívó szakosztály, amely 58 éve megszűnt, ám bunyóversenynek még nem adott otthont a város. Most azonban a nemrégiben alakult Aréna SE történelmi pillanatot varázsolt a sportcentrumba. Nagyszerű eseménynek örülhetett a szép számú közönség. (2009.08.02.)
 
   Az Aréna Sportcentrumban szokatlan időpontban, dél körül indult útjára az ököl. Csattantak a nagy pofonok, a legkisebbektől a felnőttekig remek meccseket vívtak a rekkenő hőségben. A szakemberek megérezték, hogy el kell jönniük a viadalra, és nem is csalódtak. Ott volt a nézőtéren többek között a Bajról induló, ma már tatai lakos, Kuzma Csaba, aki a moszkvai olimpián 5. volt. Bakos János nyolcszoros magyar bajnok, többszörös felnőtt válogatott. Eljött az ünnepélyes pillanatra Danyi József, Erdei István, Madarász Mihály, Koltai József, Borók Imre, Kardos József. Ők a Tata környéki településeknek szereztek egykoron sok-sok dicsőséget. A karate kíváncsi mesterei is megtekintették az eseményt.
 Szalai Béla, az Aréna SE elnöke örömmel nyugtázta a nagy érdeklődést, majd sóhajtva mondta: – Ezt is megértük, hogy Tatán végre bunyóversenyt is láthatnak. Nem ez az utolsó, rendszeresen lesznek viadalok.
 – Örülök, hogy a kiváló klubok elfogadták meghívásunkat, így nívós eseménynek adhatunk otthont – emelte ki Flórián Béla, a világhírű profi bíró, aki a tataiak edzője. Itt vannak többek között a győriek, a tatabányaiak és az oroszlányiak. Általános vendégeink véleménye, hogy az ökölvívás vérkeringésébe kerülve jót teszünk a sportág megyei fejlődésének.
 
    A legapróbbak küzdelmeivel kezdődött. Ezek a gyerkőcök nem ismernek lehetetlent, nincs még vérükbe az agyon taktikázás, csépelték egymást rendesen.  A meccseket Flórián Béla vezette, ez nagy ajándék volt a kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A hatéves ifj. Balogh Gábor (edzője, hasonló nevű édesapja, aki ifjúsági világbajnok volt hajdanán) meg is jegyezte: úgy érzi magát, mintha profi vb mérkőzésen lenne a ringben.
 A szorítóban megállás nélkül zajlottak a mérkőzések. A vendéglátó tataiaknál meglátszik Flórián Béla keze munkája. Berczeli Attila például ifista kora ellenére rutinosan osztogatta a pofonokat, Kuzma Csaba meg is jegyezte: jó bunyós lesz ebből a sudár gyerekből. A 10 éves Tarr Sándor eszményi mozgású, gyors, dinamikus ökölvívó. A szakemberek nem győztek csodálkozni, annyi szép dolgot láttak tőle.
   Az esemény díszvendége volt Vadász Béla, aki 58 éve a tatai szakosztály bunyósaként utolsóként lépett szorítóba. Ezután meg is szűnt a tatai ökölvívás.
– Ennél szebb ajándékot nem is tudok elképzelni – mondta. – Kell az ökölvívás a városnak, ezért nagyon hálásak lehetünk Flórián Bélának és Szalai Bélának. Ami külön öröm, vannak ügyes tatai gyerekek, akik reményteljes pályafutás előtt állnak. Már most várom a következő versenyt az Arénában.

 

Péntek Sándor
 
EREDMÉNYEK:
 
46-Kg: Bartalos Krisztián   Tatai Aréna
              Felner Péter        Tatai Aréna      Itt kőrmérkőzést vívtak és nem volt eredmény hirdetés.
              Szabadi Richárd       Komárom
 
 
64kg: Berceli    András Tatai Aréna – Mikite Dániel Tbánya---   Döntetlen.
 
71kg: Kóródi Jenő     Tatai Aréna---- Nagy Péter TSC      p.győz: Nagy.
 
75Kg: Molnár Kevin Tatai Aréna---Gál Attila   Oroszlány   p.gy: Gál
 
78Kg: Tramita Máté Tatai Aréna—Magyari Ferenc TSC p.gy: Tramita
 
81Kg: dr Lakatos Balázs Tatai Aréna ---Udvardi Attila TSC p.gy: Udvardi
 
81Kg: Papp Zsolt Tatai Aréna---   Balogh Gábor Komárno Döntetlen
 
90Kg: Csapó Balázs Tatai Aréna----Bíró Ádám TSC   Döntetlen
 
 
56Kg: Hollósi Anikó    TSC -
             Bonda Irén     Komárom                itt is kőrmérkőzés volt, eredményhirdetés nem.
             Horváth Szabina Komárom
 
 
Különdíjasok:        Legtechnikásabb versenyző: Bartalos Krisztián Tatai Aréna
 
                                    Legharcosabb versenyző:    Horváth Szabina   Komárom
 
                                    Legjobb meccset vívó:       Papp Zsolt       Tatai Aréna 
                                  
 
 
                A különdíjakat Balogh Gábor a ColaCar autó kereskedés tulajdonosa szponzorálta.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió