III. Pikantó Boxgála Tatán

 
Harmadik alkalommal rendezték meg a Pikantó Boxgálát az Öreg-tó partjánál, a Pikantó étterem udvarán. Nagy érdeklődés mellett, izgalmas mérkőzéseket láthatott a szép számú nézősereg. (2011.06.17.)

Harmadik alkalommal rendezték meg a Pikantó Boxgálát az Öreg-tó partjánál, a Pikantó étterem udvarán. Nagy érdeklődés mellett, izgalmas mérkőzéseket láthatott a szép számú nézősereg. (2011.06.17.)

 

A színvonalas eseményt megtekintette az ankarai Európa-bajnokságra Tatai Edzőtáborban készülő felnőtt ökölvívó válogatottunk. Az Európai Unió katowicei női bajnokságán aranyérmes Nagy Tímea és a bronzérmes Kovács Mária is a lelátóról szurkolt.

 A Tata-Tatabánya Aréna SE hagyományos boxgálájára folyamatosan érkeztek az érdeklődők, Flórián Béla szakosztályvezető és egyben edző elégedetten nyugtázta, hogy szép számban jöttek szurkolni a helyi bunyósoknak.

   – Csak az aggaszt, hogy nem minden versenyzőnk tud ringbe lépni, mert nem találtunk nekik ellenfeleket. Hiába jöttek fehérváriak, budapestiek, komáromiak,  oroszlányiak és még sorolhatnám, nehéz manapság az optimális párosításokat létrehozni. Ezért aztán tanítványaink többsége vagy idősebb, vagy magasabb súlycsoportú versenyzővel kénytelen megmérkőzni – mondta Flórián Béla.

    Csatlakozott hozzá Kardos József, az arénások másik edzője, aki különösen a remek hangulatnak örült. Szinte végig zengett, zúgott az aréna, nem véletlen, hogy a tatai és a tatabányai bunyósok többsége alaposan kitett magáért.

   – Nagyon jó kis stábunk van, fiataljaink rengeteget fejlődtek. Babarcsi Krisztián és Bartalos Krisztián személyében két év alatt kélt válogatott versenyzőt neveltünk ki, és már ott toporognak a további reménységek. Nagy öröm, hogy Tatabányán és Tatán már nyolcvan tanítvánnyal foglalkozhatunk, és ez országos szinten is kimagasló szám – emelte ki Kardos József, akinek dörgő hangjától szinte az egész verseny ideje alatt visszhangzott az Öreg-tó partja. Meg is volt a hatása, a remek utasítások megtették hatásukat. Kendró Csaba, Bugyi Roland, Czifrik János, Banda Irén, Szabacsi Richárd  és társaik is ügyesen bunyóztak. Egyébként a legapróbbaktól a felnőttekig láthattunk igen pergő ritmusú meccseket.

   Kiss Anett, a házigazda Pikantó tulajdonosa elmondta, hogy örömmel adnak helyet az ökölvívóknak, örülnek, hogy segíthetnek az arénásoknak. Kalló László, az edzői trió harmadik tagja, aki már sokat megélt, kiemelte, hogy ilyen hangulatos verseny kevés van Európában. Neki van összehasonlítási alapja, hiszen nemrégiben még külföldön edzősködött.

 A boxgála befejező mérkőzésén Bartalos Krisztián lépett szorítóba. Nem tudni, miért, nem igazán ment neki most a bunyó, ám a pontozók mégis őt hozták ki győztesnek fehérvári ellenfelével szemben. A magyar ifiválogatott szövetségi kapitánya, Metzger József lett volna az „ügyeletes” éremátadó, ám ő kikelve magából, szidta Gál Ferenc vezető bírót, a pontozókat, mert szerinte nem Krisztián volt a győztes. Méltatlan befejezése volt ennek a nagyszerű napnak, szerencsére rövid ideig tartott a kapitányhoz méltatlan különszám.

                                            Péntek Sándor

További fotók a boxgáláról-I_

További képek a boxgáláról-II.

További fotók a boxgáláról-III.

 

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió