Flórián Béla Londonban bíráskodott

 
Flórián Béla, a világ egyik legkeresettebb és a legjobbak közé tartozó profi ökölvívó bírója. WBC (világszervezet) és EBU (Európa) licencével is rendelkezik, aki 20 év alatt mintegy ötszáz mérkőzésen működött közre. (2014.09.26.)

Flórián Béla, a világ egyik legkeresettebb és a legjobbak közé tartozó profi ökölvívó bírója. WBC (világszervezet) és EBU (Európa) licencével is rendelkezik, aki 20 év alatt mintegy ötszáz mérkőzésen működött közre. (2014.09.26.)

 

Az amatőrök között vezetett junior és felnőtt Eb-t, világbajnoki meccseket, de az atlantai olimpián is részt vett. Nem véletlen, hogy rendszeresen kapja a mérkőzéseket a profik között. A napokban részt vett a nagyszabású londoni gálán, amelyen az Európa-bajnoki, egyben a WBC eliminátoricím (a győztes kihívója lehet a világbajnoknak) volt a tét.

– Az Eb-címvédő a francia Rebrasse, a kihívó az angol George Groves volt, aki a tavasszal Carl Froch ellen vívott óriási csatát a világbajnoki címért a londoni Wembley Stadionban 75

000 szurkoló előtt, ám kiütéses vereséget szenvedett. A 23 éves fiatalember most sem adta alább, mindenképpen győzni akart. A tét nagy volt, mert aki itt nyer, az kihívója lesz a WBC nagyközépsúlyú bajnoknak, az amerikai Anthony Direll-nek – ismertette Flórián Béla.

Most a Wembley Sportcsarnokban volt a találkozó, amelyen húszezren szurkoltak az angol fiúnak. Groves nem bízott semmit sem a véletlenre, óriási elánnal kezdte a küzdelmet, és a meccs kétharmadában megszerzett előnyét megőrizte győzött, így ő várhatja WBC-döntőt. Michael Buffer, a ring szpíkerek királya volt a mérkőzés közvetítője, akivel a tatai bíró havi rendszerességgel találkozik a nagy gálákon.

– Buffernek olyan, néhány szavas szlogenjei vannak, amelyek védjegyoltalom alatt állnak. Több világfilmben is szerepelt már, elképesztő, ahogyan magával ragadja a közönséget. Már barátként üdvözöljük egymást – ismertette még Flórián Béla.

Az angol tv is kihegyezte az eseményt, amelyet sok televíziós társaság élőben közvetített. A Sport1 is élőben adta a meccset, amelynek fő szakkommentátora a tavasszal Grovest verő Carl Froch volt.

 
Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió