Flórián Béla Antalyában

 
A hétvégén a törökországi Antalyában vett részt egy nagyszabású gálán Flórián Béla, a kiváló profi ökölvívó bíró. Az eseményen két WBC-címmérkőzésen is közreműködött. Az egyiken vezetőbíró volt, amelyen török Aziz Karaoglu győzött pontozással a spanyol Maurizio Louogli ellen. (2015.03.05).

– Ezen a napon a nagy találkozó az Odlainer Solis-Tony Thompson nehézsúlyú visszavágó volt, ezen a meccsen pontozóbíró voltam. Ezt a derbit egyébként Budapesten rendezték volna meg március 14-én, de az anyagiakban nem tudtak meggyezni, így Antalya lett az új helyszín – ismertette Flórián Béla. A két kiváló bunyós tavalyi első meccsét a 43 éves Thompson nyerte vitatott körülmények között, így Solis menedzsere elérte a visszavágó lehetőségét, amelynek nagy tétje volt, mert a győztes visszakerülhetett a nehézsúly elitjébe. Egyébként már mindketten bunyóztak az ukrán világsztár Klicsko ellen is. – A feszültség már a mérlegelésnél és szabályismertetőn is érezhető volt, majd fokozódott, amikor a kesztyűket kell kiválasztani. Mindkét fél más márkához ragaszkodott. Majd folytatódott a vita a bevonuláson, hogy ki menjen be először a ringbe. Végül Thompson stábja engedett.

Aztán Thompson visszavágott a meccs előtti órában azzal, hogy cseréljék le az egyik bíró kollégát, aki pontozott az első meccsükön és vesztesnek hozta ki. Fenyegetőzött, ha nem cserélik le, akkor nem lép ringbe. Ilye fordulatot én még nem láttam pályafutásom során. Kritikussá vált a helyzet, mert nálunk nincs tartalékbíró, mint a fociban – folytatta a tatai sportember beszámolóját. Végül, a német supervisor ugrott be, aki az előmeccseket felügyelte. A mérkőzést Solis kezdte nagy iramban, aztán a negyedik menetre elkészült erejével, és az addig taktikusan bokszoló Thompson átvette az irányítást. A 9. menetben aztán feladásra késztette Solist, így ismét a világbajnoki cím közelébe került.     Pécsváradi Andrea

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió