Dér és Kaiser bronzérmes a junior ob-n

 
Eger adott otthont a 2017. évi Junior Ökölvívó Országos Bajnokságnak, ahol 47 egyesület 127 versenyzője mérlegelt. A népes mezőnyben a Tatabányai Sport Club 3 versenyzővel vett részt, név szerint Magyar Balázs, Kaiser Roland és Dér József. (2017.11.08)

Két bronzérem

Magyar Balázs 52 kg-os súlycsoportban az éremszerzésért egy mohácsi versenyzővel találkozott, ahol a tatabányai fiú ugyan technikásabbnak bizonyult, de az ellenfél vehemenciája és erőfölénye győzedelmeskedett, így Balázs az 5. helyen végzett.

Kaiser Roland 54-kg-ban, szintén mohácsi versenyzővel került szembe az éremszerzésnél, aki a mérkőzés első menetében egy jól irányzott jobbegyenessel az ellenfelét a padlóra küldte, s így, edzője látva a dominanciát feladta a mérkőzést.Roland a következő mérkőzésen már a döntőbe jutásért küzdött. Az elődöntőben az oroszlányi Ángyán József várta a szorítóban. A mérkőzés folyamán nagy csata zajlott, de az oroszlányi fiú fizikai ereje döntötte el az Ő javára a mérkőzést, így végül az eredményhirdetésnél Roland bronzérmet vehetett át.

Dér József – a legnépesebb – 57 kg-os súlycsoportban indult, ahol 3 kemény mérkőzésen kellett megküzdenie a magyar bajnoki bronzérem megszerzéséért. József a 8 közé jutásnál egy debreceni versenyzővel került szembe, nagy csatában, de végül egyhangú pontozással győzött. A második napon már az elődöntőbe jutás volt a tét, ahol a súlycsoport egyik kiemeltjével mérkőzött meg. A kecskeméti Shütz  Kevin magabiztosan lépett a ringbe, majd a mérkőzés során a tatabányai fiú kitűnő technikával és teljesítménnyel biztosan nyerte a csatát, ezzel a győzelemmel biztosította magának az éremszerzést. A döntőbe jutásért a másik kiemelt kőbányai Balogh Dávid várta a szorítóban, ahol szintén technikás ökölvívást mutatva, szoros mérkőzést követően 4:1 arányú osztott pontozással végül az ellenfelet látták jobbnak a bírók. Ezzel a teljesítménnyel Dér József bronzérmet vehetett át.

Az edzők, Rózsa András és Kardos József elégedettek versenyzőik teljesítményével, mivel ezt az eredményt az ország legrangosabb versenyén és a legnépesebb korcsoportban sikerült elérniük.

Udvari Attila bíróként képviselte Tatabánya színeit és hozzájárult a verseny szabályos lebonyolításához.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió