Remek lovasverseny Tatán

 
Tavaly, Horváthy Lóránt, a kerület önkormányzati képviselője (a KEM SZÖSZ elnöke) kezdeményezésére hagyományteremtő szándékkal először tartották meg a Kertvárosi Napot, amely olyan sikeres volt, hogy a tataiak szívébe zárta magát. (2015.08.03.)

Ezúttal is sokan kilátogattak az egykori Esterházy- pezsgőgyárhoz és a mellette fekvő lovaspálya területre. Az esemény főszervezője Tatai és Térségbeli Lovasélet-fejlesztő Egyesület  volt.

A családi és lovas sportnapot többek között meglátogatta Bencsik János, a Tatai medence országgyűlési képviselője, akinek nagyon tetszett a jó hangulat, a kiváló szervezés. Ezen a véleményen volt Michl József polgármester, az esemény fővédnöke is, aki egyébként kertvárosi lakos.

– Ez a csodás környezet méltó helyszíne a családok összejövetelének és a szép hagyományokra visszatekintő díjugrató lovasversenynek. Bár kívülről nem látszik, a pezsgőgyár belülről igen lenyűgöző látványt nyújt. Örülök a nagy érdeklődésnek, jövőre jöhet a folytatás. Fontosnak tartom, hogy az Esterházyaktól örökölt értékeket a tataiak és a kertvárosiak, de a más településekről ide látogatók jobban megismerjék – nyilatkozta Horváthy Lóránt, akinek dédelgetett álma, hogy egyszer ismét beinduljon Tatán a pezsgőgyártás.

Sok program között választhattak az érdeklődők. Most is nagy sikert aratott a halfőző csapatverseny, amelyet a Lóbarátok gárdája nyert meg. A kiváló állapotban lévő pezsgőpálya mellett a kocsi Brahyfarm csapata lóidomítással és lovagoltatással szolgálta ki a közönséget. Különösen a gyerekek körében volt népszerű a lovagolás, Ördög István kutya-, a Kassai Lovasíjász Iskola Brázik Törzse pedig bemutatókkal szórakoztatta a látogatókat.

A pezsgőgyárban a bormustra keretében kóstolhattak borokat és kézműves ételeket a gasztronómia iránt érdeklődők.

A II. Kertvárosi Napon rendezték meg a Pezsgőgyári Díjugrató Lovasversenyt.

Mátyás István és fia, Mátyás László, a főszervező megyei lovas szövetség elnöke elégedetten nyugtázta, hogy az idén is nagy volt az érdeklődés. Az országos versenynaptárban is szereplő versenyre 112 lovas nevezett, ez igen szép szám. Nem véletlen, hogy reggeltől késő délutánig rendezték meg a kilenc kategória számait.

Tata Város Nagydíját végül Balogh Dániel (Várkapitány LTE) érdemelte ki Szindi nevű lovával. A Pezsgőgyári Vándorkupát Tornyos Fanni (Kisbábolna Lovas Klub) nyerte meg Lucky hátán.

 

Péntek Sándor

 

EREDMÉNYEK

Eredmények 1

Eredmények-2

Eredmények-3

Eredmények-4

 

Eredmények-5

Eredmények-6

EREDMÉNYEK-7

Eredmények-8

 

 

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió