Pezsgő családi nap lovasversennyel

 
Nagyszerű nappal kedveskedtek az érdeklődőknek az első családi és lovas fesztivállal Tata-Kertvárosban. Sokan vettek részt az eseményen, amelynek kell a folytatása – vélekedtek az esemény látogatói. (2014.08.11.)

Nagyszerű nappal kedveskedtek az érdeklődőknek az első családi és lovas fesztivállal Tata-Kertvárosban. Sokan vettek részt az eseményen, amelynek kell a folytatása – vélekedtek az esemény látogatói. (2014.08.11.)






 

Rengeteg program várta az érdeklődőket a csodálatos környezetben, az időjárás is kedvezett, ellentétben a meteorológiai előrejelzéseknek, amelyek viharos időt jósoltak délutánra. Nem jött be, miként az idei nyár időjóslatai sem, amelyek bizonytalanságban tartják a tataiakat. Michl József polgármester és Horváthy Lóránt alpolgármester, az esemény ötletgazdája aktívan részt vett a nagyszerű családi napon.

Az egykori pezsgőgyár mellett pályánál rendezték meg az első Tata-kertvárosi napot, amelynek részeként az egyébként igencsak ritkán látogatható pezsgőgyárba is bekukkanthattak az érdeklődők. A Kuny-múzeum is kitelepült a rendezvényre, amelyet a Tatai és Térségbeli Lovasélet-fejlesztő Szövetség rendezett.

A pezsgőpályán mintegy 120 versenyző indult Tata Város Nagydíjáért a díjugrató versenyen. A remek minőségű föld, az árnyékos fák mind a lovak és lovasaik kényelmét szolgálták, segítették, a nézők pedig tapssal értékelték, ahogy leküzdötték az akadályokat az indulók és lovaik.

Persze nem csak a pályán, hanem a kondérok mellett is nagy volt a verseny: az első kertvárosi halészléfőző vetélkedésen megtudtuk például, hogy szívünket-lelkünket kell belefőzni a lébe, ha azt akarjuk, hogy igazán finom legyen. No meg persze a házi, őrölt pirospaprikát sem felejthetjük ki belőle. A gyerekeket mindemellett pónifogatozás, ugráló vár, arcfestő is várta, az eredményhirdetés után pedig Simonfi Gergely énekelt örökzöld slágereket. Többen dalra is fakadtak az árnyékot adó fák alatt a sörpadoknál üldögélve.


 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió