Megtelt élettel a Pezsgőgyári lovaspálya

 
Harmadik alkalommal rendezték meg július utolsó szombatján Tatán a Kertvárosi Napot. A családi és lovas fesztivál a Pezsgőgyári lovaspályán díjugrató és halfőző versenyekkel, bemutatókkal, stand-up előadással, és egyéb szabadtéri programokkal várta az érdeklődőket. (2016.07.31)

III. Tatai Kertvárosi Napok

 

Michl József polgármester a helyszínen kiemelte:- minden közösség számára fontos olyan alkalmakat találni, amikor az összetartozásukat erősíthetik, és mivel Kertváros területén volt az Eszterházy család lovaspályája, így a programba természetesen illeszkednek a lovasversenyek, a Cseke-tó miatt pedig a hal, és a halételek készítése. Ezek a kapcsolódások azért is jelentősek, mert az identitásunk erősítéséhez szükség van arra, hogy emlékezzünk a régi hagyományokra- nyilatkozta Michl József, hozzátéve, hogy az önkormányzat külön pénzdíjat ajánlott fel a Tata Város Nagydíja díjugrató verseny győzteseinek, valamint a legeredményesebb tatai lovasnak.

 

Horváthy Lóránt a körzet önkormányzati képviselője, a rendezvény kezdeményezője elmondta: - a lóversenyzés, mint anno a közéletet is meghatározó program, mára eltűnt, és semmi nem őrizte korábban Tata lovas múltját, ami pedig értékes tevékenység volt a városban, különösen a kertvárosi részben az Eszterházyak idején. Ezért fontos ezt feleleveníteni, és kiegészíteni mai tartalommal, ami évről-évre bővül. Emellett fontos célja az eseménynek, hogy a kertvárosiaknak legyen egy olyan rendezvénye, ami az övék, és nekik nyújt kikapcsolódási lehetőséget – nyilatkozta a képviselő.

 

A nap folyamán a lovaspályán nagy érdeklődés kísérte a díjugratók versenyeit, melyeknek sorában utoljára rendezték meg a Tata Város Nagydíjáért folyó versengést. A végeredmény abszolút női sikert hozott, a nagydíj győztese Bernáth Krisztina lett, a 2. helyezett Sólyom Sára, a 3. pedig Bagyánszky Gabriella. A legjobb tatai lovasnak járó elismeréseket Ádám Kíra és Bagyánszky Gabriella szerezték meg. Gratulálunk minden indulónak, jövőre újra találkozunk!

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió