Megemlékezés a Kisbér nevű telivérről

 
Vasárnap a budapesti Kincsem Parkban megemlékeztek a Kisbér nevű telivér 140 évvel ezelőtti Epsomi Derby nyeréséről. Ennek keretében a versenynapon több a Kisbér nevét viselt lóhoz köthető futamot is rendeztek. (2016.08.04)

Kisbér 140 éve nyerte meg az Epsomy Derbyt

 

Ezen a napon futották a Francis Cavaliero Emlékversenyt, a Mineral Díjat, az Epsomi Díjat és a Baltazzi Fivérek Emlékversenyt. A nap fő futama a Kisbér Díj volt, amelyet 2000 m-en futottak, nagyon izgalmas versenyt hozott és a következő eredménnyel zárult:

 

  1. Rhodesien Storm lovasa Nicola Pinna
  2. Urgestein lovasa Miladin Stanarevic
  3. Akaba lovasa Stanislav Georgiev

 

A győztes a pénzdíjon kívül több különdíjat is kapott. Engler András szobrászművész a tervezett Kisbér szobornak a frissen öntött kisplasztika változatát ajánlotta fel, amelyet Száraz György a Magyar Lovaregylet Elnöke adott át a tulajdonosnak.

 

Jómagam Kisbér város különdíját, Hegedüs Pál-Jaksics György Üdvözlet Kisbérről című könyvét és egy palack Kisbér Város borát adtam át a trénernek. Végül Brenyó József az általa szerkesztett Híres versenylovaink című könyv utolsó példányát adta át a zsokénak.

 

Nagyon köszönöm a lehetőséget Pécsi István Úrnak a Kincsem Park igazgatójának, a meghívást, a szervezést és a segítséget Brenyó Józsefnek és Engler Andrásnak, akik nagyon sokat tesznek a kisbéri lovas hagyományok ápolásáért és megőrzéséért.

 

Ezen a csodálatos délutánon nagyszerű érzés volt a Kincsem Parkban KISBÉRINEK lenni.

 

Sinkovicz Zoltán
polgármester

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió