Lovassport: Díjugratás a Fényes Fürdőnél

 
  Nagy érdeklődés kísérte Tatán a Fényes Fürdő parkolójában megrendezett a XI. Tata Város Nagydíjáért kiírt országos díjugrató verseny. Az időjárás nem volt ugyan kegyes, de ez mit sem zavarta a lelkes és jól teljesítő mezőnyt. (2009.06.15.)
Nagy érdeklődés kísérte Tatán a Fényes Fürdő parkolójában megrendezett a XI. Tata Város Nagydíjáért kiírt országos díjugrató verseny. Az időjárás nem volt ugyan kegyes, de ez mit sem zavarta a lelkes és jól teljesítő mezőnyt. (2009.06.15.)
 
 

   A versenyt szervező helyi Landwirt Kft. jól megválasztott rendezői gárdája alaposan kitett magáért. Horváth Zoltán, a város sportreferense, Mátyás István, a megyei lovasszövetség elnöke, fia, Mátyás László (főrendező) és még sokan mások segítettek a munkában.

 

 Lukácsné Müller Katalin, viadal rendszeres támogatója, a tatai LHG kft. képviseletében vett részt az eseményen. Zsófi nevű lánya tizenkét évesen nevezett, de mivel még nagyon kezdő, csak versenyen kívül indulhat. A bátor leányt ez nem zavarta, kiválóan teljesített, csak egy akadályt vert le, pedig nem volt könnyű a pálya, amelyet alaposan megnehezítve készítettek el a rendezők.

   Horváth Zoltán az elejétől a végéig segített a rendezésben. A megyei természetbarát Szövetség elnöke (egyben a megyei szabadidő-sportszövetség alelnöke) egyrészt hivatalból volt kinn az eseményen, miután Tata város egyik kiemelkedő rendezvénye ez a díjugrató verseny. Másrészt szereti ezt a sportágat, és örömmel nézte végig munkája közben a látványos ugratásokat.

   A legrangosabb számban, a Tata Város Díjáért B/3 nyitott kategóriában a tatai Benöcz Tamás (Vértesszőlős versenyzője) igazolta hírnevét. Rendkívül okosan, higgadtan vette az akadályokat Spury nevű lovával. Majdnem 5 másodpercet vert rá a második helyezett oroszlányi Della Donna Alizra. Ráadásul hibapont nélkül teljesítette a versenyt.

    A befejező szám díjkiosztója után Horváthy Lóránt, Tata alpolgármestere nem győzte dicsérni a pergő verseny jó rendezését. Hosszasan beszélgetett Mátyás Istvánnal és Lászlóval a jövő terveiről. Abban megegyeztek, hogy ráfér erre a pályára egy kis egyengetés, mert néhol eléggé hepehupás a gyepszőnyeg. Az időpont megválasztására is figyelni kell a jövőben, mivel ezzel a versennyel párhuzamosan még kettő volt az országban. Ezért is volt kevesebb a nevezés (70 start, ami átlagosnak mondható), pedig három éve még 187 startot könyvelhettek el a rendezők.

 – Elégedettek lehetünk, jó kis versenyeket láthattunk, és jó teljesítményeket is – hangsúlyozta Mátyás István. – A közepesnél jobbra sikeredett a színvonal, és ami örvendetes, a tataiak egyre szebben fejlődnek. Benöcz Tamás előtt pedig le a kalappal. Köszönjük a város vezetésének, hogy hathatósan támogatta hagyományos rendezvényünket. Péntek Sándor

A verseny eredményei

EREDMÉNYEK-B1-a

EREDMÉNYEK-B1-b

EREDMÉNYEK-B2-ifjúsagi

EREDMÉNYEK- B3

EREDMÉNYEK-B2

EREDMÉNYEK-C0

EREDMÉNYEK-C1

További képek a versenyről

 

 
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió