IV. Várgeszetesi Colopalst Kupa

 
 Negyedik alkalommal rendezik meg május 29-én a hagyományos tűzoltóverseny a várgesztesi  sportpályán. Az egésznapos eseményen több kísérő programban vehetnek részt az érdeklődők. (2010.05.26.)
Negyedik alkalommal rendezik meg május 29-én a hagyományos tűzoltóverseny a várgesztesi  sportpályán. Az egésznapos eseményen több kísérő programban vehetnek részt az érdeklődők. (2010.05.26.)
 
A hagyományos tűzoltó verseny önkéntes, létesítményi, hivatásos tűzoltóknak kismotorfecskendő szerelésben és rajstafétában, ami sajátságos feladatokat tartalmaz.
Célunk, hogy az utánpótlást és a fiatalokat is felkaroljuk, ezért külön versenyt rendezünk a kisiskolásoknak "Csináld azt mind az igazi felnőtt tűzoltók" felkiáltással. Feladatuk ugyan úgy megszerelni a szivattyút, kihúzni a tömlőt, a kádból kiszívott vízzel lelőni a célt, csak kicsinyített felszereléssel. Ha összejön 6 fős alsós, felsős csapat akkor gyere ki és próbáld meg mit csinálnak a felnőttek. A készüléshez segítséget lehet kérni minden tűzoltóságtól, de az sem baj ha a helyszínen próbáljátok ki magatokat.
 
Versenyszabályzat a rajversenyhez:
6 fővel feladatok: szerelés, tálcatűzoltás, életmentés, létramászás.
Részletesen május 17 én kerül feltöltésre.
Létszáma: 6 fő (lehet 4 fő)
 
Versenyfeladat:
4 fő ül egy asztal körül.
Riasztásra elrohannak, 1-es, 2-es beöltözik védőkabátba és sisakba. Az 1-es felvesz egy légzőkészüléket, de csak hord helyzetben (állarc nyakban). Odaszaladnak a fali tűzcsaphoz és megszerelik azt az adott irányba úgy, hogy két bóját megkerülnek nem érintve őket. A célvonaltól el kell oltaniuk a tálcatüzet. Oltás után mennek a második felállítási helyre.
 
A 3-as és a 4-es az asztaltól riasztáskor felvesz egy láthatósági mellényt, sisakot és elszaladnak a dugólétrákhoz. A 3-as felveszi a mászóövet. Megszerelik a dugólétrát és amikor a tálcatűz kialudt a létrával és a csapszegvágóval elszaladnak a második felállítási helyre.
 
A második felállítási helyen 5-ös és 6.os sisakban és láthatósági mellényben várakozik a többiek megérkezéséig. Amikor összejött a hat fő akkor dugólétra és a csapszegvágó segítségével ki kell szabadítaniuk egy felakadt Takarékpont méhecskét a magasból és be kell tenniük a kasba.
 
Amikor az Takarékpont méhecske biztonságba került a kasba akkor az 5-ös és a 6-osnak keresztül kell bújnia a kúszófolyosón amit a 2-esnek és az 1-esnek kell a két végén tartani, hogy ne mozduljon el a helyéről.
 
A két fő áthaladása után a dugólétra egyik tagjára fel kell helyezni a mentendő személyt úgy, hogy a mentőállarcot fel kell tenni az arcára. A személyt így kell az elsősegélynyújtó helyre szállítani.
A feladatnak akkor van vége ha minden felszerelés (létrák, csapszegvágó, sisak) és mind a hat fő az elsősegélynyújtó helyre érkezik a kimentett személlyel együtt.
A feladat 4 fővel is végrehajtható, de akkor a 3-as, 4-esnek kell a kúszófolyosón áthaladni.
Pontos leírás a helyszínen minden csapat megkapja, rajzos melléklettel.
Nevezés:
Nevezési díj: Meghívott csapatoknak, kisiskolásoknak, gyerekeknek ingyenes. Külön nevezett csapatoknak 1 díj felajánlása( kupa, emléktárgy, tombola díj, stb.)
 
Nevezési cím:
Cserna András
Tel: 06-20-9-124-763
E-mail: cserna105@gmail.com
2800. Tatabánya Paletta lkp. 9.
 
Kisérő rendezvények:
Vizes póló verseny férfi és női kategóriában. Értékelés: férfiasság-nőiesség, tűzoltói jelleg, fellépés jellege, határozottság. Értékelő: Cserna András, Hartdégen Ákos, .
 
Lovaglás felnőtteknek, gyerekeknek (póni lovon). 16,00-18,00-ig A puttonyfecskendős oltás teljesítése esetén lovaglójegy kerül átadásra mely 4 perc lovaglásra jogosít.
 
Tömlőgurító és felszedő verseny egy "A" tömlővel mely speciális létesítményi tűzoltók alapfelszerelése.
 
Szívóoldal szerelése időre 2 fővel szárazon, motorindítás nélkül. Nevezési díj páronként 2 db sör a kádba. A győztesé a sör.
 
15,00- 18,00 óráig légpuskalövészet bukó céltáblára.
14-18-ig Utazás az Almási cserregővel
 
Támogatók:
Várgesztes Önkormányzata
Környe - Bokod Takarékszövetkezet.
DRAGER HUNGÁRIA KFT.
VSFE
Várgesztesi ÖTE.
Vértessomlói ÖTE.
LÖTOSZ
Tatabánya HÖT.

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió