Kosárlabda: Jönnek az új szabályok

 
  Mózes Emil (képünkön), a megyei kosárlabda-szövetség elnöke tájékoztatta honlapunkat arról, hogy a 2010/2011-es szezontól megváltoznak a sportág szabályai. (2010.01.20.)
Mózes Emil (képünkön), a megyei kosárlabda-szövetség elnöke tájékoztatta honlapunkat arról, hogy a
2010/2011-es szezontól megváltoznak a sportág szabályai. (2010.01.20.)
               
Az MKOSZ Elnöksége a FIBA-Europe Board 2009. november 15-i döntésével összhangban úgy határozott, hogy a 2010-es nemzetközi szabályváltozások a 2010/2011-es szezon kezdetétől Magyarországon is minden kosárlabda versenyre bevezetésre kerülnek.
 
Kosárlabda Szabályváltozások 2010
2.2.3 Büntetővonalak és szigorított területek
A szigorított (három másodperces) területnek téglalap alakúnak kell lennie (a továbbiakban tehát nem trapéz alakúnak)
2.2.4 A hárompontos mezőnykosár területe
A hárompontos vonal távolsága 6,75 méterre változik (a jelenlegi 6,25 méterről).
 
2.2.6 Oldalvonali bedobások
Két (2) kis vonalat kell a pályán kívül felfesteni, a jegyzőasztallal és a csapatpadok területeivel szemben, az alapvonal belső szélétől mérve 8,325 méter távolságra, azaz a hárompontos vonal legmagasabb pontjával egy magasságban.
A mérkőzés és az esetleges hosszabbítás(ok) utolsó két (2) percében, egy olyan időkérést követően, amelyet a védőtérfélről bedobásra jogosult csapat javára engedélyeztek, a bedobást a jegyzőasztallal szemben ettől az újonnan felfestett vonaltól, az ún. "oldalvonali bedobás helyéről" kell elvégezni és nem a jelenlegi, meghosszabbított középvonaltól.
 
2.2.7 No-charge félkörök
A no-charge félköröket a játéktéren kell megjelölni, a kosarak alatti részen. A félkörök belső szélének távolsága 1,25 méter a kosár talajra vetített közepétől.
Nem lehet belemenést ítélni, ha a támadó és a védő játékos közötti érintkezés oly módon történik, hogy a védő játékos a no-charge félkör területén belül helyezkedik el.
 
29. Huszonnégy másodperc
A védőtérfélen végrehajtandó bedobás esetén, ha a vonatkozó szabályok alapján szükséges, a 24 másodperces készüléket 24 másodpercre vissza kell állítani.
A támadó térfélen végrehajtandó bedobás esetén, ha a vonatkozó szabályok alapján szükséges, akkor a 24 másodperces készüléket az alábbiak szerint kell visszaállítani:
- Ha 14 vagy több másodpercet jelez a 24 másodperces készülék a játék megállításakor, akkor a 24 másodperces készüléket nem kell visszaállítani és ugyanaz az érték marad meg.
- Ha 13 vagy kevesebb másodpercet jelez a 24 másodperces készülék a játék megállításakor, akkor a 24 másodperces készüléket 14 másodpercre kell állítani.

 

Pályarajz

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió