Kosárlabda-csarnok épül Tatán

 
A 14 éve alakult Tatai Sportegyesület régóta fennálló teremproblémái hamarosan megoldódnak egy, a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola mögötti területen felépülő csarnokkal. (2014.10.03.) 

A 14 éve alakult Tatai Sportegyesület régóta fennálló teremproblémái hamarosan megoldódnak egy, a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola mögötti területen felépülő csarnokkal. (2014.10.03.) 

 

A beruházás körülményeiről, a tervekről tartott sajtótájékoztatót a városházán Kiss Antal, az egyesület technikai vezetője és Michl József polgármester.

– Tatán csak kosárlabdásokként emlegetik az egyesületet, akik megkerestek csarnoképítési szándékukkal. Közösen kerestünk egy olyan helyszínt, amely véleményünk szerint jó választás. Ez az Új úti diákotthon és a Jávorka-iskola mögötti terület, melyet képviselő-társaimmal már korábban rekreációs célokra jelöltük ki. A két oktatási intézménynek a mindennapos testnevelés órái megoldásában is segítség lehet ez a csarnok – hangsúlyozta Michl József.

A beruházás megvalósításában támogatást nyújtott Tata Város Önkormányzata is, amikor lehetőséget biztosított a csarnok tervezésére, majdani kivitelezésére. A finanszírozás ezen felül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez benyújtott sportágfejlesztési program keretében a társasági adó felajánlások felhasználásával történik. A keret feltöltése folyamatban van, az egyesület szívesen venné további cégek támogatását.

A fejlesztés összes költsége közel 270 millió forint, a létesítmény elsősorban edzőcsarnok. Ennek megfelelően kerül kialakításra a belső tér, mely alkalmas lesz két edzőpályán egy időben két csapat edzésének zavartalan lebonyolítására is.

– A küzdőtéren elhelyezésre kerülő pálya megfelel a nemzetközi kosárlabda szabályoknak, a nézők elhelyezése mobil lelátókon lesz megoldva. A kiszolgáló épületrészben két szinten 6 öltöző vizesblokkokkal, orvosi szoba, szertár, tárgyaló, iroda, fogadótér, egyéb technikai jellegű egységek kapnak helyet – ismertette Kiss Antal, a Tatai SE technikai vezetője.

A tervek szerint a 2015-2016. évi bajnoki szezont már az új csarnokban kezdhetik.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió