Ismét Pest megye bajnoka lett a Kémények!

 
A komáromi KVSE Kémények kosárlabdacsapata harmadszor nyerte el a Pest megye bajnoka címet, míg a Komárom-Esztergom megyei bajnokság végén ezüstérem került a fiúk nyakába. Várakozáson felül teljesítettek az U21-esek, akik a hatodik helyet szerezték meg, így nagyon sikeres szezont zárt a csapat. (2017.06.05)

KVSE Kémények - Komárom
 
- Úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy szerettünk volna bejutni a legjobb négybe. Pár hónap elteltével látszott, hogy igen erős a mezőny, több olyan csapattal kerültünk szembe, amelyekben NB II-es játékosok játszottak. Az alapszakaszt a második helyen teljesítettük, így jogot szereztünk a négyes tornán való részvételre. Ennek lebonyolítását a KVSE megpályázta, a meccseket Oroszlányban vívtuk. Először Kunszentmiklós csapatával léptünk pályára, őket 69:67-re vertük, míg a döntőt Gödöllővel játszottuk. A csapatnak mindössze egy veresége volt, mi kétszer is kikaptunk tőlük, 4 és 6 ponttal. A záró játékrészben 70:70 volt az állás, a hosszabbításban 5 ponttal sikerült nyernünk - nyilatkozta Szentirmay Péter csapatkapitány.
 
Hozzátette, azért sem volt könnyű dolguk, mert a Kéményeket sérülések tizedelték, a szezon elején többen jelezték, hogy nem tudnak részt venni a bajnokságban. A bajnokság legeredményesebb játékosának Radics Tamást választották.
 
A Komárom-Esztergom megyei bajnokság döntőjében ezüstérem került a fiúk nyakába.
 
- Az alapszakaszt veretlenül zártuk, az elődöntőben megvertük a tataiakat. A döntőbe egy másik tatai csapattal kerültünk szembe, akiket a szezonban kétszer megvertünk, most azonban nem sikerült a bravúr. Valószínűleg fejben már nem állt össze a csapat, a Pest megyei bajnokság megnyerése után kissé elbizakodottá váltunk - vélekedett Szentirmay Péter.
 
A bajnokság újoncaként mutatkozott be a KVSE U 21-es csapata. A fiúk várakozáson felül teljesítettek, ugyanis a tatabányaiakat megverve a hatodik helyet szerezték meg. Véget ért a szezon a Dobd a kosárba! program résztvevőinek számára is.
 
- Tavaly a bajnokságban utolsók voltunk, idén a hatodik helyig jutottunk. Elégedett vagyok a srácok teljesítményével, hiszen látom rajtuk a fejlődést - mondta Petrák Richárd edző.
 
A nyár folyamán két programot is szervez a szakosztály: júniusban U11-es torna, később családi nap várja a sportág szerelmeseit.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió